Tort cu struguri

/ / Modificat: 2017-05-08
Tort cu struguri

Tortul de struguri este un desert excelent de preparat celor dragi la inceput de vara, cand tarabele din piete abunda cu aceste fructe extrem de sanatoase si gustoase!

Timp de preparare

60 min. + cateva ore (frigider)

Dificultate

mediu  

Ingrediente

- 500 g struguri;
- 500 g mascarpone;
- 8 oua;
- 4 galbenusuri;
- 200 g zahar;
- 200 g faina;
- 8 linguri zahar pudra;
- coaja de la o lamaie;
- 3 pliculete zahar vanilat;
- 200 g frisca.

Mod de preparare

Prepara mai intai blatul. Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma cu putina sare, adauga zaharul si zaharul vanilat si amesteca bine. Bate galbenusurile cu coaja de lamaie si adauga-le peste albusuri. La sfarsit, incorporeaza faina. Toarna aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor 45 de minute la 170 grade Celsius. Lasa blatul la racit si taie-l in trei felii, pe orizontala.

Prepara crema, amestecand galbenusurile ramase cu zaharul pudra si cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase. Adauga branza mascarpone si frisca batuta, apoi baga crema la frigider.

Asambleaza tortul, intinzand cate un strat de crema si de struguri peste fiecare foaie. Orneaza-l cu struguri si frisca. Serveste-l dupa ce sta la frigider cateva ore.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete torturi Retete struguri

Articole recomandate

Citeste si despre