Sos Bechamel

Sosul Bechamel este unul dintre sosurile clasice din bucataria internationala, deoarece se poate folosi in nenumarate retete, de la paste, la musaca sau ciulama.

sos-bechamel

Foto: foodielady.wordpress.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

20 g unt gras (minim 80% grasime)

250 ml lapte gras

1 frunza dafin

1 crenguta cimbru

1 crenguta patrunjel

1 lingura faina

1 varf de cutit de nucsoara

sare

Mod de preparare

Pune la fiert, la foc mic, laptele cu foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul.

Dupa ce laptele a fiert si plantele aromatice au infuzat, ia vasul de pe foc. Strecoara laptele si lasa-l la racit.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amestec-o usor, cu o lingura de lemn. Trebuie ca faina sa absoarba untul, fara insa sa se rumeneasca si sa isi schimbe culoarea.

Toarna laptele aromat treptat peste faina, amestecand continuu. Cand sosul incepe sa se ingroase si devine lucios, se potriveste de gust cu sare si se inobileaza cu un praf de nucsoara rasa.

Trucuri

Poti imbogati sosul bechamel cu cascaval ras sau mustar.

Tipul bucatariei

Franceza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos Bechamel Sosuri

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul