Reteta de drob de Paste a lui Chef Florin Dumitrescu

/ / Modificat: 2025-04-17
Reteta de drob de Paste a lui Chef Florin Dumitrescu

Pastele este un moment special al anului, iar masa de Paste reprezinta un prilej perfect pentru a te aduna cu cei dragi in jurul unei mese pline de traditie si bun gust.

Unul dintre preparatele esentiale, nelipsit de pe masa romaneasca de Paste, este drobul de miel. Cu un gust inconfundabil si o textura perfecta, drobul este un adevarat simbol al acestei sarbatori.

Chef Florin Dumitrescu, ne impartaseste reteta sa de drob de Paste, care promite sa fie cu siguranta un succes in orice familie. Urmand pasii corecti si adaugand cateva ingrediente speciale, vei reusi sa pregatesti un drob fraged si delicios, care va impresiona pe toata lumea.

Ingrediente pentru drobul de Paste

  • 1 pachet de organe de miel (prapure, inima, plaman, ficat – fara rinichi)

  • Carne de pe pulpa de miel

  • Otet de mere

  • Cimbru

  • Foi de dafin

  • 2 legaturi de ceapa verde

  • 5 legaturi de marar

  • 5 legaturi de patrunjel

  • 9 oua

  • Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

  1. Pregatirea organelor de miel
    Incepe prin a pune prapurele in apa, pentru a-l face mai usor de manipulat. Spala bine toate organele de miel si taie-le in bucati mici. Este important sa indepartezi rinichii, deoarece acestia pot modifica gustul preparatului. Daca doresti o textura mai fina, poti fierbe organele inainte de a le toca, dar nu uita ca ficatul trebuie taiat manual pentru a-i pastra consistenta.

  2. Fierberea organelor
    Intr-o oala, adauga otetul de mere si cateva foi de dafin, apoi pune organele de miel la fiert timp de 30-35 minute. Acestea vor deveni mai fragede si isi vor lasa aromele in apa, care va deveni baza unui gust intens si complex.

  3. Pregatirea compozitiei de drob
    In timp ce organele se fierb, taie carnea de pe pulpa de miel in bucati mici si toac-o la masina de tocat. Amesteca carnea tocata cu organele fierte si tocate. Adauga ceapa verde tocata marunt, mararul si patrunjelul, care vor adauga un gust proaspat si aromat. Apoi, sparge cele 9 oua in vasul cu carne si verdeata, adaugand sare si piper dupa gust.

  4. Asamblarea drobului
    Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Intr-o tava, pune ulei de masline si imbraca-o cu prapurele care a stat in apa. Adauga compozitia de carne si verdeata, apoi inveleste drobul cu prapurele pentru a forma o crusta crocanta la exterior.

  5. Coacerea
    Asaza tava intr-o alta tava mai mare, umpluta pe jumatate cu apa, pentru a crea un efect de aburi. Coace drobul la cuptor timp de 2 ore, pana cand acesta capata o culoare rumena si o crusta apetisanta.

Sfaturi pentru un drob perfect

Chef Florin Dumitrescu recomanda cateva trucuri simple pentru a obtine un drob fraged si aromat:

  • Nu te grabi cand prepari drobul, deoarece fiecare pas este important pentru a obtine gustul perfect.

  • Fii atent la cantitatea de verdeata, aceasta poate influenta gustul final al preparatului.

  • Daca iti doresti o textura mai fina, poti folosi masina de tocat pentru toate organele, dar nu uita sa tai manual ficatul pentru a pastra un contrast de texturi.

Masa de Paste: traditie si familie

Masa de Paste este un prilej minunat de a aduna familia si de a celebra traditiile noastre culinare. Cu acest drob de miel pregatit dupa reteta lui Chef Florin Dumitrescu, masa va deveni un adevarat festin, iar gustul autentic si aromele delicate vor aduce un plus de savoare acestei sarbatori speciale. Alaturi de pasca traditionala si ouale rosii, drobul va fi cu siguranta vedeta mesei de Paste.

 

Foto si sursa: a1.ro 

 

Taguri Drob Paste

Articole recomandate

Citeste si despre