Urmareste-ne:

5 retete speciale cu peste pentru masa de revelion

Potrivit traditiei, de pe masa de Revelion nu ar trebui sa lipseasca preparatele din peste, menite sa tina ghinionul la distanta in anul care vine. Gustos, usor si ticsit cu nutrienti, pestele poate fi inclus intr-o varietate de mancaruri speciale de care sa te bucuri alaturi de cei dragi in noaptea dintre ani.

Icre

icre

Ingrediente

150 g icre
400 ml ulei
1 ceapa mica
300 ml apa
gris
zeama de la o lamaie
sare

Mod de preparare

Pune apa la fiert, cu un praf de sare, intr-un vas incapator. Cand da in clocot, adauga suficient gris pentru a obtine o pasta consistenta dupa racire. Da vasul deoparte si, intr-un bol, amesteca icrele - care au stat la rece, in prealabil, cel putin peste noapte - cu mixerul setat la viteza mare, adaugand treptat uleiul.

Cand obtii o compozitie de consistenta maionezei, incepe sa adaugi treptat zeama de lamaie, ceapa tocata marunt si grisul. Da icrele la rece timp de 2-3 ore si serveste-le ca aperitiv, decorate cu bucati de masline si felii de gogosar sau ardei rosu, alaturi de felii de paine prajita.

Canapele cu somon si capere

canapele_somon_capere

Ingrediente

300 g file de somon afumat
4 linguri capere
2 baghete de paine
2 lamai

Mod de preparare

Feliaza baghetele de paine (poti opta si pentru paine integrala sau neagra) si asaza-le pe un platou. Le poti praji in prealabil pentru a obtine un aperitiv crocant. Taie fileul de somon in fasii cu o grosime de circa 2 cm, dupa care feliaza lamaile - feliile obtinute trebuie sa fie cat mai subtiri.

La final, nu mai trebuie decat sa asezi cate o bucata de somon pe fiecare felie de bagheta, apoi cate o feliuta de lamaie, iar deasupra 1-2 capere.

Ciorba de peste

ciorba_peste

Ingrediente

500 g peste (orice tip, inclusiv somon)
1 morcov
2 cepe
1 cartof
1 legatura de patrunjel verde
2 frunze de dafin
1 varf de sare

Mod de preparare

Curata bine pestele de oase, dupa care curata si taie in bucati mari o ceapa si pune-le pe toate la fiert intr-o oala mare, cu o cantitate suficienta de apa, adaugand si frunzele de dafin. Cand da in clocot, da focul mic si mai lasa-le sa fiarba pret de 20 de minute. Apoi, strecoara ciorba pentru a elimina orice oscior ramas, pune zeama din nou in oala, in timp ce pestele ramane in sita.

Adauga in oala de ciorba morcovul, cartoful si ceapa ramasa, taiate in bucati, si lasa-le sa fiarba circa 40 de minute sau pana cand toate legumele s-au inmuiat. La final, taie pestele in bucatele pe care le adaugi peste legume, impreuna cu patrunjelul maruntit si cantitatea dorita de sare. Poti acri ciorba fie cu zeama de lamaie, fie cu bors, dupa care mai las-o sa fiarba la foc mic inca 20 de minute.

Dorada regala la cuptor cu legume

dorada_cuptor

Ingrediente

2 buc. dorada regala
3 cartofi
1 morcov
1/2 ceapa
lamaie
patrunjel verde
frunze de telina
2-3 linguri ulei de masline
condimente (cimbru, rozmarin, sare, piper)

Mod de preparare

Curata pestele de maruntaie, dupa care pregateste un amestec pentru marinat din uleiul de masline, zeama de la o lamaie si rozmarin. Lasa la marinat timp de 10-15 minute. Intre timp, taie toate legumele si acopera o tava, preferabil ceramica (hidratata in prealabil), cu ele. Deasupra pune pestii si amestecul pentru marinat, plus putin cimbru uscat.

Da la cuptor timp de aproximativ 1 ora. Daca masa de Revelion numara mai multi invitati, mareste cantitatile ingredientelor proportional.

Somon glazurat cu sos de grepfrut

Ingrediente

3 buc. file de somon
2 buc. grepfrut
1-2 ardei iuti
2 linguri de zahar
orez

Mod de preparare

Stoarce zeama de la un fruct si jumatate de grepfrut, dupa care amesteca sucul obtinut cu ardeiul iute maruntit si cele doua linguri de zahar. Da-le la foc mic timp de 15 minute pentru a obtine glazura pestelui. Asaza, apoi, bucatile de file de somon intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Toarna o parte din glazura peste somon, dupa care da pestele la cuptor timp de aproximativ 1 ora.

Stoarce zeama de la jumatatea de grepfrut ramasa, amestec-o cu glazura din craticioara si da totul la fiert pret de circa 15 minute pana cand obtii un sos. Somonul glazurat se serveste cu sos de grepfrut deasupra si garnitura simpla de orez. 

Tu la ce retete speciale cu peste te-ai gandit pentu masa de Revelion? Impartaseste-ne secretele tale pentru un meniu delicos in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete peste Retete peste revelion Mancaruri peste

Dana Saporan

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul