Briosele cu banane si ovaz sunt printre cele mai iubite retete de mamici pentru copii. Sunt dulci natural, hranitoare si rapide de preparat. Aceasta reteta este ideala pentru gustari sanatoase, micul dejun sau pachetelul pentru scoala, fiind bogata in fibre, vitamine si energie.
Beneficiile brioselelor cu banane si ovaz
-
Ovazul sustine digestia si satietatea, oferind energie pentru intreaga zi.
-
Banana adauga dulceata naturala si este bogata in potasiu.
-
Briosele sunt fara zahar adaugat si se pot servi si copiilor mai mici, peste 1 an.
-
Se pot personaliza cu fructe de padure, stafide sau scortisoara, pentru gust si aroma suplimentara.
Ingrediente
-
2 banane bine coapte
-
2 oua
-
100 g fulgi de ovaz
-
50 ml ulei de cocos sau floarea-soarelui
-
1 lingurita praf de copt
-
Optional: stafide, afine, scortisoara
Mod de preparare
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza forma de briose cu hartiute.
-
Paseaza bananele cu o furculita.
-
Adauga ouale si uleiul, amestecand bine.
-
Incorporeaza fulgii de ovaz si praful de copt.
-
Adauga fructele sau condimentele dorite.
-
Toarna aluatul in formele de briose, umplandu-le 3/4.
-
Coace 15-20 minute, pana devin aurii si trec testul scobitorii.
Variante sanatoase
-
Inlocuieste uleiul cu iaurt sau piure de mere pentru briose si mai usoare.
-
Foloseste fulgi de ovaz integrali sau mixati pentru o textura mai fina.
-
Poti adauga seminte de chia sau dovleac pentru un plus de nutrienti.
Sfaturi pentru mamici
-
Briosele se pot pastra la frigider 2-3 zile sau congelate pentru cateva saptamani.
-
Implica copiii in amestecarea ingredientelor – ii ajuta sa invete despre alimentatie sanatoasa si sa se distreze.
-
Serveste-le simple sau cu putin iaurt natural pentru un plus de cremozitate.
Briosele cu banane si ovaz sunt gustarea perfecta pentru copii: sanatoase, rapide si gustoase. Sunt reteta ideala pentru mamicile care vor sa ofere copiilor energie si nutrienti fara zahar adaugat, intr-un mod practic si delicios.
Sursa foto: freepik