Rulada din piept de pui la cuptor este o reteta simpla, gustoasa si perfecta pentru o masa de pranz sau o cina speciala in familie. Cu o umplutura aromata si o crusta rumenita, acest preparat imbina savoarea ierburilor cu fragezimea carnii de pui. Se prepara usor si poate fi servita alaturi de diverse garnituri sau salate, fiind o alegere sanatoasa si aspectuoasa, ideala si pentru mesele festive.
Ingrediente:
-
800 g file de piept de pui
-
50 g ulei de masline
-
50 g unt topit
-
ierburi aromatice (salvie, oregano, cimbru)
-
sare
-
piper
-
paprica (boia dulce)
-
usturoi granulat
Mod de preparare:
-
Spala si sterge bine fileurile de piept de pui, apoi taie-le pe lungime, astfel incat sa obtii o bucata cat mai lata, potrivita pentru a fi rulata.
-
Aseaza fileurile intre doua foi de folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de snitele, ca sa le subtiezi uniform.
-
Unge bucatile de carne cu uleiul de masline si untul topit, apoi condimenteaza-le cu sare, piper, paprica, usturoi granulat si ierburi aromatice.
-
Ruleaza fiecare bucata de carne strans, apoi leaga ruladele cu sfoara de bucatarie sau fixeaza-le cu scobitori.
-
Aseaza ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le deasupra cu putin ulei.
-
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, sau pana cand ruladele sunt frumos rumenite si bine patrunse.
-
Lasa-le sa se odihneasca 5-10 minute inainte de a le felia.
Sugestie de servire:
Serveste rulada calda, alaturi de o garnitura de legume la cuptor, piure sau salata proaspata.
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik