Rulada din piept de pui la cuptor

/ / Modificat: 2025-05-02
Rulada din piept de pui la cuptor

Rulada din piept de pui la cuptor este o reteta simpla, gustoasa si perfecta pentru o masa de pranz sau o cina speciala in familie. Cu o umplutura aromata si o crusta rumenita, acest preparat imbina savoarea ierburilor cu fragezimea carnii de pui. Se prepara usor si poate fi servita alaturi de diverse garnituri sau salate, fiind o alegere sanatoasa si aspectuoasa, ideala si pentru mesele festive.

Ingrediente:

  • 800 g file de piept de pui

  • 50 g ulei de masline

  • 50 g unt topit

  • ierburi aromatice (salvie, oregano, cimbru)

  • sare

  • piper

  • paprica (boia dulce)

  • usturoi granulat

Mod de preparare:

  1. Spala si sterge bine fileurile de piept de pui, apoi taie-le pe lungime, astfel incat sa obtii o bucata cat mai lata, potrivita pentru a fi rulata.

  2. Aseaza fileurile intre doua foi de folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de snitele, ca sa le subtiezi uniform.

  3. Unge bucatile de carne cu uleiul de masline si untul topit, apoi condimenteaza-le cu sare, piper, paprica, usturoi granulat si ierburi aromatice.

  4. Ruleaza fiecare bucata de carne strans, apoi leaga ruladele cu sfoara de bucatarie sau fixeaza-le cu scobitori.

  5. Aseaza ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le deasupra cu putin ulei.

  6. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, sau pana cand ruladele sunt frumos rumenite si bine patrunse.

  7. Lasa-le sa se odihneasca 5-10 minute inainte de a le felia.

Sugestie de servire:
Serveste rulada calda, alaturi de o garnitura de legume la cuptor, piure sau salata proaspata.

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Rulada Piept de pui

Articole recomandate

Citeste si despre