Ras Asfour de vita

/ / Modificat: 2025-07-11
Ras Asfour de vita

Ras Asfour de vita este o reteta orientala plina de savoare, in care gustul intens al carnii de vita se combina perfect cu aroma dulce-acrisoara a siropului de rodie si condimentele specifice din bucataria libaneza.
O mancare speciala, dar usor de preparat acasa, ideala pentru un pranz in familie sau o cina de weekend.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita (pulpa sau muschi, taiata cubulete mici)

  • 2 cepe rosii

  • 1 rodie (semintele)

  • 6 linguri sirop de rodie

  • 200 ml apa

  • 400 ml supa de vita

  • 5 linguri ulei de masline

  • 2 lingurite condiment Sumac

  • 2 lingurite condiment Ras el hanout

  • 2 lingurite chimion macinat

  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregatirea carnii:
    Taie carnea in bucati mici, potrivite pentru o mancare scazuta. Asezoneaza cu sare, piper, sumac, ras el hanout si chimion. Amesteca bine si lasa la marinat minim 30 de minute.

  2. Calirea cepei:
    Incinge uleiul de masline intr-o cratita mare. Adauga ceapa rosie taiata solzisori si caleste-o pana devine moale si usor caramelizata.

  3. Gatirea carnii:
    Adauga carnea peste ceapa si rumeneste-o usor pe toate partile. Toarna supa de vita si lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand carnea devine frageda (aprox. 45-60 minute).

  4. Adaugarea siropului de rodie:
    Cand carnea este bine fiarta, adauga siropul de rodie si 200 ml de apa. Lasa sosul sa scada pana devine usor gros si lipicios.

  5. Finalizarea:
    Adauga semintele de rodie la final pentru un plus de culoare si prospetime.


Ras Asfour de vita se serveste cald, cu orez, couscous sau lipie proaspata. Este o explozie de arome dulci-acrisoare, perfecta pentru o masa speciala in familie.

Sursa: www.gatesc.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Vita Mancare

Articole recomandate

Citeste si despre