Ras Asfour de vita este o reteta orientala plina de savoare, in care gustul intens al carnii de vita se combina perfect cu aroma dulce-acrisoara a siropului de rodie si condimentele specifice din bucataria libaneza.
O mancare speciala, dar usor de preparat acasa, ideala pentru un pranz in familie sau o cina de weekend.
Ingrediente:
-
800 g carne de vita (pulpa sau muschi, taiata cubulete mici)
-
2 cepe rosii
-
1 rodie (semintele)
-
6 linguri sirop de rodie
-
200 ml apa
-
400 ml supa de vita
-
5 linguri ulei de masline
-
2 lingurite condiment Sumac
-
2 lingurite condiment Ras el hanout
-
2 lingurite chimion macinat
-
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
-
Pregatirea carnii:
Taie carnea in bucati mici, potrivite pentru o mancare scazuta. Asezoneaza cu sare, piper, sumac, ras el hanout si chimion. Amesteca bine si lasa la marinat minim 30 de minute. -
Calirea cepei:
Incinge uleiul de masline intr-o cratita mare. Adauga ceapa rosie taiata solzisori si caleste-o pana devine moale si usor caramelizata. -
Gatirea carnii:
Adauga carnea peste ceapa si rumeneste-o usor pe toate partile. Toarna supa de vita si lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand carnea devine frageda (aprox. 45-60 minute). -
Adaugarea siropului de rodie:
Cand carnea este bine fiarta, adauga siropul de rodie si 200 ml de apa. Lasa sosul sa scada pana devine usor gros si lipicios. -
Finalizarea:
Adauga semintele de rodie la final pentru un plus de culoare si prospetime.
Ras Asfour de vita se serveste cald, cu orez, couscous sau lipie proaspata. Este o explozie de arome dulci-acrisoare, perfecta pentru o masa speciala in familie.
Sursa: www.gatesc.ro
Sursa foto: freepik