Urmareste-ne:

Retete de briose pentru copilul tau, potrivite toamna

Toamna este anotimpul acela care te imbie sa te ghemuiesti sub o patura cu cel mic si sa savurati impreuna un ceai, citind o poveste sau uitandu-va la filme. Stii ce merge de minune cu un ceai? O briosa delicioasa, pregatita impreuna cu copilul, decorata cu frisca proaspata si fructele preferate de amandoi. Sau ce zici de cateva briose pline de nutrienti din legume, pentru a intari sistemul imunitar la inceput de sezon rece, perfecte pentru micul dejun?

Odata cu vremea calda, de pe tarabele din piete au disparut pepenii rosii si galbeni, iar locul le-a fost luat de vedetele sezonului: dovleac, prune, struguri, gutui, si chiar de fructele de padure si de kaki (piersica japoneza). Pe langa faptul ca sunt gustoase, proaspete si provin de pe piata locala, odata consumate ii asigura celui mic aportul de vitamine si minerale, in acelasi timp contribuind la imbunatatirea sistemului sau imunitar, ceea ce stim ca iti doresti odata cu inceperea sezonului rece, pentru a il feri de racelile de sezon.

Pentru ca stim ca esti atenta la alimentatia copilului, trebuie mentionat ca toate retetele ce le-am pregatit pentru tine sunt special concepute pentru copii, ingredientele fiind alese de asa natura incat sa le aduca un aport de energie decat calorii goale, contin zahar in cantitati reduse si incurajeaza inlocuirea ingredientelor cu factor excitant, precum cacao sau ciocolata, cu unele mai sigure pentru a fi consumate de cei mici. Ah, da! Chiar si asa, pot fi savurate de intreaga familie, intrucat sunt cu adevarat delicioase!

Daca ti-am atras atentia, mai jos gasesti si cateva retete de briose pe care sigur vei fi tentata sa le incerci!

Briose cu mar si mascarpone

briose-mar-mascarpone.

Ingrediente:

- 1 mar potrivit;

- 120 grame mascarpone;

- 1 lingura zahar brut sau sirop de artar (optional);

- 2 oua;

- 75 grame de faina;

- 1 lingurita praf de copt.

Mod de preparare:

Curata si taie marul cubulete. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul sau siropul de artar, adaugi mascarpone si le mixezi. Peste compozitie adaugi merele si amesteci cu o spatula. Faina se freaca cu praful de copt, si se incorporeaza cu restul amestecului. Apoi spuma de albusuri o adaugi peste compozitie, amestecand usor de jos in sus,in asa fel incat sa ramana aerata. Compozitia se toarna in formele de briose si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade.

Briose cu cartof dulce si mozzarella

briose-cartof-dulce

Ingrediente:

- 100 grame mozzarella (in zer);

- ½ de cartof dulce;

- 2 linguri de faina;

- 2 oua;

- ¼ de ardei capia;

- 1 ceapa alba mica;

- 2 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:

Cartoful dulce si ceapa le prepari la abur apoi le pasezi, ardeiul se toaca marunt, iar mozzarella se da pe lama mare a razatoarei. Se amesteca cu oule, uleiul si faina, apoi compozitia obtinuta se toarna in forme de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumenesc deasupra.

Briose cu broccoli, spanac si morcov

briose-broccoli-spanac

Ingrediente:

- 3 oua;

- 2 cuburi de spanac congelat;

- 2 buchetele de broccoli fiert;

- 1 morcov mediu;

- ¼ pachet de unt;

- 3 linguri de smantana grasa;

- 100 grame faina;

- ½ plic praf de copt.

Mod de preparare:

Bati ouale apoi adaugi smantana, untul, morcovul ras, spanacul dezghetat si broccoliul fiert si tocat. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugi faina, amestecata in prealabil cu praful de copt. Ungi formele de briose cu unt si le introduci la cuptor la 180 grade, pana se rumenesc deasupra.

Briose cu kaki si dovleac

briose-dovleac-kaki

Ingrediente:

- 1 ou;

- ½ fruct kaki;

- cateva cubulete de dovleac copt;

- 50 grame unt;

- 150 grame faina;

- 100 ml iaurt;

- ½ plic praf de copt.

Mod de preparare:

Bati oul, adaugi iaurtul, untul topit, apoi faina o amesteci cu praful de copt si o adaugi la compozitie impreuna cu fructul de kaki pasat, si cubuletele de dovleac. Se amesteca toate si se pune compozitia in forme, se dau la cuptor la 180 grade pana se rumenesc.

Briose cu struguri

briose-struguri

Ingrediente:

- 5 linguri de ulei;

- 3 oua;

- 2 linguri generoase de iaurt;

- o lingura de zahar brut sau sirop de artar (optional);

- 100 grame faina de grau;

- 120 grame faina de ovaz;

- 5 grame praf de copt;

- cateva boabe de struguri.

Mod de preparare:

Presara zaharul peste oua si bate-le cu telul timp de 1-2 minute. Se adauga iaurtul si faina, se omogenizeaza compozitia, apoi ambele tipuri de faina si se incorporeaza praful de copt. Aluatul obtinut se pune in formele de briose si se adauga cateva boabe de struguri, date prin faina. Se dau apoi la cuptor pana trec testul scobitorii.

Briose cu merisoare si afine

briose-merisoare

Ingrediente:

- 250 grame de iaurt;

- 2 oua;

- 150 grame de faina;

- 1 lingura de sirop de artar (optional);

- 100 ml ulei;

- 7 g praf de copt;

- Un tubulet pudra de vanilie;

- afine si merisoare proaspete.

Mod de preparare:

Bate ouale cu siropul de artar si pudra de vanilie, amesteca uleiul cu iaurtul, si la final adauga faina si praful de copt. Compozitia se toarna in formele de briose si apoi se adauga merisoarele si afinele. Se dau la cuptor la 170 grade pana trec testul scobitorii.

Briose cu gutui

briosa-gutui

Vei avea nevoie de:

- 1 gutuie mare;

- 30 grame migdale macinate (sau nuci);

- 150 grame faina de orez;

- 125 grame iaurt;

- 1 lingurita praf de copt;

- ½ lingurita bicarbonat de sodiu;

- 2 oua;

- 1 tubulet pudra de vanilie;

- 1 lingura zahar brut sau sirop de artar (optional);

- 80 ml ulei.

Mod de preparare:

Gutuia se da pe lama mica a razatoarei. Intr-un castron amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si pudra de migdale, iar in alt castron amesteca ouale, zaharul si pudra de vanilie. Se adauga in acelasi castron iaurtul si uleiul, si se mixeaza foarte bine. Adauga apoi gutuia rasa si amesteca bine. Se incorporeaza si castronul cu faina, amestecand usor. Compozitia se toarna in formele de briose si se dau la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25 minute.

Briose cu faina de orez si prune

briose-prune

Ingrediente:

- 3 oua;

- 10-12 prune;

- 130 grame faina de orez;

- 125 grame iaurt;

- 1 lingura de zahar brut sau sirop de artar (optional);

- 1 lingurita praf de copt.

Mod de preparare:

Se bat ouale si zaharul cu telul pentru 1-2 minute. Se adauga faina de orez, praful de copt si iaurtul. Se omogenizeaza bine compozitia si apoi se toarna in forme de briose. In fiecare forma se pune cate o pruna, taiata pe jumatate, pe lungime. Se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 minute.

Surse foto: foodnetwork.com, superhealthykids.com, mrfood.com, chowhound.com, hecrepesofwrath.com, simplyrecipes.com, behance.net

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Si tu poti scrie pe Copilul.ro! Trimite-ne un text inca nepublicat, pe suport@copilul.ro

Taguri Retete de toamna Briose Retete copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul