Urmareste-ne:

Mancare etiopiana picanta, cu rosii si linte

Mancarea etiopiana cu rosii si linte reprezinta unul dintre preparatele traditionale din bucataria africana.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

250 g linte

1 ceapa medie

3 catei usturoi

200 g rosii pasate

2 linguri ulei de masline

1 lingurita paprika

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita praf de ghimbir

1 lingurita praf de turmeric

1 lingurita de chimen

Mod de preparare

Spala bine lintea si las-o la inmuiat in apa rece, aproximativ o ora.

Intre timp, caleste ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit in ulei de masline, pana se auresc frumos. Adauga mirodeniile si piureul de rosii, apoi stinge totul cu o cana de apa.

Cand mancarea incepe sa clocoteasca, poti adauga si lintea scursa de apa. Lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.

Serveste acest preparat fierbinte, cu paine proaspata alaturi.

Tipul bucatariei

Africana

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare etiopiana picanta Rosii Linte

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul