Quiche Lorraine este una dintre cele mai cunoscute tarte sarate din bucataria franceza, perfecta pentru un pranz savuros sau o cina lejera. Cu o crusta frageda si o umplutura cremoasa de oua, smantana si bacon, aceasta tarta cucereste prin simplitate si gust desavarsit. Este o reteta ideala pentru intreaga familie si poate fi servita atat calda, cat si rece, alaturi de o salata verde proaspata.
Ingrediente:
Pentru crusta (aluat fraged):
-
165 g faina alba tip 000
-
80 g unt rece cu minim 80% grasime
-
un praf de sare
-
1 galbenus rece
-
1-2 lingurite de apa rece
Pentru umplutura:
-
150 g bacon cubulete (kaiser sau costita afumata)
-
3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
-
200 g smantana dulce pentru frisca cu minim 30% grasime (naturala)
-
200 g smantana acrisoara cu minim 20% grasime
-
sare, piper negru macinat
-
optional: nucsoara rasa, ceapa verde tocata
-
30 g unt rece
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik