Quiche Lorraine – reteta traditionala frantuzeasca de tarta sarata

/ / Modificat: 2025-05-03
Quiche Lorraine – reteta traditionala frantuzeasca de tarta sarata

Quiche Lorraine este una dintre cele mai cunoscute tarte sarate din bucataria franceza, perfecta pentru un pranz savuros sau o cina lejera. Cu o crusta frageda si o umplutura cremoasa de oua, smantana si bacon, aceasta tarta cucereste prin simplitate si gust desavarsit. Este o reteta ideala pentru intreaga familie si poate fi servita atat calda, cat si rece, alaturi de o salata verde proaspata.

Ingrediente:

Pentru crusta (aluat fraged):

  • 165 g faina alba tip 000

  • 80 g unt rece cu minim 80% grasime

  • un praf de sare

  • 1 galbenus rece

  • 1-2 lingurite de apa rece

Pentru umplutura:

  • 150 g bacon cubulete (kaiser sau costita afumata)

  • 3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)

  • 200 g smantana dulce pentru frisca cu minim 30% grasime (naturala)

  • 200 g smantana acrisoara cu minim 20% grasime

  • sare, piper negru macinat

  • optional: nucsoara rasa, ceapa verde tocata

  • 30 g unt rece

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Reteta tarta

Articole recomandate

Citeste si despre