Focaccia

Focaccia este un preparat italienesc delicios, care insoteste, pe post de garnitura, o multime de salate specifice si poate fi savurata la o multime de feluri principale. Iata o reteta foarte simpla!

Focaccia

Foto: evernewrecipes.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g faina

1 plic de drojdie

300 ml apa calduta

3 linguri de ulei de masline

oregano

zahar

sare

Mod de preparare

Pune putina faina intr-un bol si amestec-o cu praful de drojdie, oregano, putina sare si cu o lingura rasa de zahar. Adauga putina apa si amesteca bine ingredientele, apoi lasa compozitia la dospit, intr-o zona calda a bucatariei.

Dupa ce a crescut, toarna compozitia crescuta peste restul de faina si adauga uleiul de masline. Toarna apa treptat si amesteca pana devine aluat.

Aluatul trebuie sa aiba in final o consistenta omogena si lipicioasa. Lasa si aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Intinde apoi painici mici, rotunde si plate, pune-le in tava, presara inca putin oregano si ulei de masline si baga-le la copt, in cuptorul incins. Lasa-le pana cand se rumenesc usor deasupra.

Cand scoti focaccia din cuptor, acoper-o intr-un prosop si serveste-o cat este calduta.

Tipul bucatariei

italiana

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Focaccia Reteta focaccia Retete italienesti

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul