Aventura lui Nica

Autor: fara autor

Era o zi obisnuita de vara. De dimineata , cand s-a trezit Nica, venise pe la el David . Il chemase pe dealul Chirinisa de Piatra. David ii spusese ca ar fi o comoara ascunsa sub marele pietris de pe dealul Chirinisa de Piatra. Nica nu-l crezuse , dar totusi s-a dus cu el.

 

Cand au ajuns la pietrisul cel mare, au dat niste pietre, pana au gasit o usa neagra. Copiii au intrat pe ea si au gasit niste scari. Ei au coborat pe ele, dar Nica era speriat de moarte, ziceai ca e in pestera.

 

David avea doua lanterne, una pentru Nica si una pentru el. David se plictisise sa tot coboare scari, dar pana la urma scarile s-au terminat. Nica era speriat, dar i-a spus lui David:

 - Davide , eu nu mai vin mai departe!

 

 - Nu . Tu vii cu mine. Ai batut atata drum pana aici, si tu vrei sa te retragi? Nu te las sa pleci pana nu gasim comoara, zisese David.

 

Nica s-a gandit si a decis sa continue drumul pana la comoara. Pe drum, le-a sarit in cale un om murdar, nespalat si aproape fara haine pe el. Acel om jurase cu mult timp in urma ca cine va ajunge aici primul, ii va da comoara si asa a si fost.

 

Omul acela le-a dat comoara si le-a aratat o scurtatura ca sa iasa din pestera. Baietii au iesit din pestera, dar ajunsesera in satul invecinat al Humulestiului, Maravona Domnului. Ei se gandeau cum sa ajunga acasa, dar Nica a vazut un om cu o caruta pe care il cunostea.

 

Copiii l-au oprit si l-au rugat sa-i duca inapoi acasa, in satul Humulesti. Au ajuns cu bine acasa, dar cand au deschis cutia era doar un biletel pe care scria: Adevarata comoara este ca prietenul adevarat este cel care iti este alaturi la bine si la greu.

 

SFARSIT

S-ar putea sa-ti placa si:

Ti-a placut? Spune-ti parerea!

Articole recomandate