Povestea broscutei invingatoare

Autor: fara autor

Cateva broscute de pe malul unui lac si-au propus sa organizeze un mare concurs pentru a vedea care dintre ele poate sa ajunga in varful unui turn care se inalta semet la marginea dinspre apus a imparatiei lor.

Si, ca la orice concurs, s-a adunat curioasa, o multime impresionanta de spectatori pentru a urmari cursa si pentru a le incuraja pe broscute. Se auzea cum susotesc intre ei despre cat de inalt este turnul si cat de periculoasa este aceasta intrecere. Despre cat de obositoare va fi incercarea si despre indoiala lor ca vreuna dintre broscute va reusi sa ajunga pana sus.

Cum s-a dat startul, broscutele au inceput sa se catere vioaie, insa de jos auzeau vocile spectatorilor, unii prieteni, altii necunoscuti, cum strigau pline de teama: "N-are rost, turnul este prea inalt! Opriti-va, sunteti in pericol, o sa cadeti!"

Tot mai multe broscute au inceput sa se resemneze si una cate una au abandonat cursa.

Numai una singura a continuat sa se catere cu incapatanare mai departe. Nu voia cu nici un chip sa renunte! Ea a fost singura care a ajuns in varful turnului. Toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit sa faca un efort atat de mare, asa ca au mers sa o intrebe.

Asa se afla ca broscuta invingatoare era SURDA!!!

Morala: Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti... fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!

Gandeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci! Prin urmare, FII MEREU… OPTIMIST! Si, mai ales, fii pur si simplu "SURD" cand cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ti-a placut? Spune-ti parerea!

Articole recomandate