Vacanta cu bebe la mare: trei lucruri pe care sa le faci pentru un concediu fara griji

/ / Modificat: 2022-08-17
Vacanta cu bebe la mare: trei lucruri pe care sa le faci pentru un concediu fara griji

O iesire la mare cu un copil mic poate fi vacanta ideala pentru intreaga familie, dincolo de toate grijile pe care ti le faci. Ca parinti, va veti bucura de cateva zile la plaja, ascultand sunetele relaxante ale valurilor, iar bebelusul va adora sa se joace in nisip si in apa, pe plaja sau la piscina pentru copii.

In timp ce beneficiile unei vacante la mare cu bebelusul sunt numeroase, exista cateva aspecte ce tin de pregatiri, siguranta si sanatate, pe care te incurajam sa le iei in considerare, pentru a te bucura de o vacanta reusita cu bebe. 

Iata 3 lucruri pe care sa le faci pentru o vacanta fara griji.

1.Pune grijile pe pauza

Exista atat de multe emotii si pregatiri, atunci cand vine vorba de o vacanta in familie si, dupa cum probabil poate confirma orice parinte, plecarea într-o vacanta nu este lipsita de provocari. 

Asigurarea de calatorie iti poate completa planul de vacanta. Aceasta iti permite sa te concentrezi asupra momentelor de relaxare, stiind ca exista o plasa de siguranta, care sa va permita si tie, si copiilor sa profitati la maximum de vacanta. 

In acelasi timp, o pregatire din timp in ceea ce priveste protectia voastra va poate ajuta sa aveti parte nu doar de o vacanta mai linistita, ci si sa va bucurati mai mult de fiecare zi. Cum cei mici sunt mari exploratori si situatiile neprevazute te pot pune in dificultate, un instrument care iti poate oferi protectia financiara, in cazul in care ai nevoie de asistenta de urgenta pentru copil, de exemplu, poate fi plasa ta de siguranta in vacanta, in completarea asigurarii de vacanta. Asadar, discuta cu un consultant specializat despre aspectele pe care le consideri prioritare pentru tine si familia ta, documenteaza-te cu privire la o asigurare pentru copii si ofera-ti linistea de a va sti protejati si in concediu, cat si acasa. 

2. Pregateste plecarea din timp 

Cu cat esti mai bine organizat, cu atat te simti mai putin stresat in legatura cu plecarea in vacanta.

Daca mergeti cu masina catre destinatia de vacanta, poti impacheta mai usor un patut de calatorie si alte articole voluminoase pentru copii. Insa, daca drumul pana la destinatie implica zborul cu avionul, ar fi recomandat sa renunti la impachetarea obiectelor voluminoase, precum caruciorul sau patul pliabil. In schimb, poti alege o cazare care sa dispuna de aceste facilitati. Cazarea intr-un loc care ofera facilitati pentru bebelusi inseamna ca poti lasa surplusurile acasa.

Verifica la hotel sau la pensiune daca poti beneficia de:

  • patut pliabil pentru copil;

  • carucior sau alte articole pentru bebelusi;

  • servicii de spalatorie;

  • frigider suplimentar pentru depozitarea laptelui;

  • scaun de masa pentru bebelusi;

  • jucarii si spatii de joaca pentru copii.

Majoritatea platformelor de cazari permit filtrarea proprietatilor in functie de elemente cum ar fi „patut” si „scaun pentru bebelusi”. Poti, de asemenea, sa trimiti mesaje gazdelor, pentru a vedea daca au la dispozitie si alte articole pentru copii.

Daca nu ai o camera la primul etaj, verifica daca exista lift. Un hotel cu cinci etaje si cazare la ultimul etaj pot face dificila urcarea cu un carucior, pungi de cumparaturi si un bebelus in brate.

Pregatirea pentru vacanta cu bebelusul este cu siguranta o realizare in sine - dar nu ai ajuns la linia de sosire, odata ce ai inchis valiza. Va fi de un real ajutor o documentare, chiar si minimala, despre destinatie si despre plajele pe care le ai in vizor, inainte de a le include in itinerariul vostru. Cauta bloguri de calatorii de familie care vorbesc despre plajele din apropierea locului unde veti sta. De obicei, acestea vor avea informatii detaliate cu privire la ce sa te astepti si cum ii influenteaza calatoria pe copii. 

Nu in ultimul rand, ia legatura cu medicul pediatru, care este in masura sa iti transmita unele recomandari cu privire la ingrijirea bebelusului. De la cremele de protectie solara la medicamentele pe care este bine sa le iei cu tine, sfatul pediatrului te va ajuta sa pleci mai linistit in vacanta.

3. Fa-ti o lista cu lucrurile cu adevarat necesare

In ce priveste pregatirea bagajelor, cel mai bine este ca bebelusii sa se simta ca acasa cat mai mult posibil, in timpul unei calatorii. De multe ori, acest lucru inseamna sa iei cu tine tot echipamentul lor zilnic. Cu cat bebelusul se simte mai mult ca acasa, cu atat drumul va fi mai usor. Pe de alta parte, pentru cineva atat de mic, bagajele sale tind sa ocupe mai mult spatiu decat ti-ai imaginat. 

Atunci cand verifici bagajele, incearca sa te gandesti la articolele de care are nevoie bebelusul cat mai strategic posibil. Ia in calcul bagajul pentru drum, care ar trebui sa contina schimburi, scutece, servetele, mancare si cateva jucarii, care sa il tina ocupat din cand in cand. 

Nu uita sa impachetezi articole de prim ajutor, cum ar fi un termometru, un aspirator nazal, ser fiziologic si medicamente care ar putea fi utile, in cazul in care bebelusul se imbolnaveste. De asemenea, asigura-te ca ai impachetat pijamale, suzete, un aparat de zgomot alb sau orice altceva inclus in rutina obisnuita a bebelusului. 

Asadar, pregatirea pentru prima calatorie a bebelusului poate fi coplesitoare. Acorda-ti timpul de care ai nevoie pentru a te asigura ca impachetarea si calatoria decurg fara probleme. Si nu uita sa te bucuri de vacanta, vei pretui aceste momente cand copilul va creste.

sursa foto: shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta cu copiii Cu bebelusul la mare

Articole recomandate

Citeste si despre