Trusa de urgenta pentru concediul cu copiii. Ce sa iei cu tine pentru o vacanta fara griji

/ / Modificat: 2022-07-06
Trusa de urgenta pentru concediul cu copiii. Ce sa iei cu tine pentru o vacanta fara griji

Vara este anotimpul in care multi oameni merg in concediu, la mare sau la munte, poate chiar peste hotare, alaturi de copii. Planifici din timp vacanta perfecta, insa trebuie sa iei in calcul si factorul neprevazut. Copiii se pot imbolnavi uneori in cele mai nepotrivite momente si te poti trezi in mijlocul vacantei ca micutul da semne ca nu se simte bine. Din acest motiv, orice parinte prevazator pleaca pregatit in vacanta, cu o mica trusa de urgenta, care sa il ajute sa faca fata in situatiile neprevazute.

Unii parinti pleaca chiar cu o mini-farmacie dupa ei, pentru a fi pregatiti sa preintampine orice posibil scenariu. De obicei, afectiunile care pot strica vacanta sunt unele comune, pentru care orice parinte stie tratamentul si pentru care nu este nevoie sa mergeti la spital. Insolatia, virozele, otitele, toxiinfectiile alimentare, alergiile si enterocolitele se numara printre bolile cele mai frecvente cu care se confrunta cei mici in concediu. Tocmai de aceea, este bine sa aveti la voi cateva medicamente care sa va ajute sa treceti mai usor peste momentele neplacute. Iata ce ar trebui sa contina trusa pentru concediu:

  • antitermice (siropuri sau supozitoare, pe care sa le puteti administra rapid daca micutul face febra)
  • antivomitive (picaturi, acadele sau siropuri, mai ales daca stiti ca al vostru copil are rau de masina si urmeaza un drum lung)
  • medicamente pentru durerea in gat (pastile de supt, spray sau acadele)
  • picaturi pentru nas si pentru urechi
  • medicamente pentru diaree si constipatie (copiii pot reactiona diferit atunci cand li se schimba alimentatia)
  • probiotice
  • sirop de tuse
  • antihistaminice (in cazul in care copilul se confrunta cu o alergie)
  • creme pentru calmarea mancarimilor (utile in caz de intepaturi de insecte)
  • comprese sterile si rivanol (pentru situatiile neprevazute in care copilul se raneste)
  • pansamente, plasturi

In plus, oriunde ati pleca in vacanta, interesati-va din timp cu privire la existenta unor unitati medicale in apropiere, unde sa puteti merge in caz de urgenta. In cazul in care plecati in vacanta in strainatate, este recomandat sa incheiati o polita de asigurare medicala inainte de plecare, cel putin pentru copil. Costa cateva zeci de lei si va poate salva dintr-o situatie neplacuta, daca va fi cazul. Paza buna trece primejdia rea si este mai bine sa o aveti si sa nu fie nevoie sa o folositi, decat sa fie nevoie sa mergeti intr-o unitate medicala si sa acoperiti costurile consultatiei si/sau tratamentului din propriul buzunar.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trusa medicala vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre