Top destinatii turistice iarna pentru o familie cu copii mici

/ / Modificat: 2023-01-25
Top destinatii turistice iarna pentru o familie cu copii mici

Cand ai copii mici, vacantele sunt un deziderat destul de greu de atins. Motivul principal? Faptul ca alegerea destinatiilor devine mai complicata, mai ales iarna atunci cand ai cu tine un bebelus sau un copil de cativa anisori.

De ce trebuie sa tii cont cand pleci in vacanta iarna cu un copil mic

In functie de varsta copilului criteriile de alegere a destinatiei variaza.

Distanta fata de destinatie este, in general, un detaliu important, din cauza ca un copil mic nu are foarte multa rabdare in scaunul auto; el poate sa devina agitat pe drum, poate sa planga daca aveti o calatorie prea obositoare, poate sa se simta in disconfort din cauza miscarii. Prin urmare, alegeti o destinatie usor accesibila.

Luati in considerare, cand alegeti destinatia, si prezenta in zona a unor farmacii si a unor unitati medicale, nu doar curatenia si atmosfera de la locul de cazare. In functie de varsta copilului, un alt criteriu dupa care ar trebui sa va ghidati sunt activitatile de vacanta din zona.

Destinatii turistice de iarna pentru familii cu copii

Puteti alege pentru o iesire de weekend sau pentru o vacanta de o saptamana un oras precum Brasov, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Sighisoara, Oradea sau chiar Bucuresti, daca nu stati in Capitala. In marile orase veti gasi cu siguranta destule lucruri de facut care sa fie si pe placul unui copil mic si, in plus, nu trebuie sa va faceti griji pentru ingrijiri medicale, la nevoie.

Statiunile de vacanta preferate de familii sunt cele de pe Valea Prahovei, Valea Oltului sau chiar cele din apropierea marilor orase. Accesul se face usor cu masina si, in plus, aveti totul la indemana.

Sinaia, Busteni, Predeal, Paltinis sunt locuri in care puteti vizita obiective interesante si in care va puteti bucura de zapada pe partiile din zona, chiar daca aceasta este doar artificiala. Cu siguranta copiii se vor bucura de o plimbare cu sania, de o bulgareala vesela sau, daca vremea e destul de prietenoasa, de un om de zapada pe care il puteti face impreuna.

La Calimanesti-Caciulata puteti merge cu incredere, pentru ca iernile aici sunt relativ blande, fara variatii foarte mari de temperatura. Un parc acvatic cu bai termale, tobogane si incalzire pe timpul iernii, o vizita la Manastrea Cozia sau cateva ore de relaxare in parc va vor ajuta pe toti sa va incarcati bateriile.

Pentru cei din zona Moldovei, Vatra Dornei este o destinatie ideala de iarna, cand ai copii mici. Orasul este unul minunat, iar partiile de schi si de sanie sunt un loc minunat de distractie.

Daca ai copii ceva mai marisori si te incumeti sa te indepartezi putin de civilizatie in vacanta, pune in bagaje tot ce ai nevoie si indreapta-te cu toata increderea si pofta de distractie catre un loc inedit.

In Valdea Draganului, judetul Cluj, te asteapta Casute de poveste la Viewtopia - The Secret Land. Este un tinut in care copiii vor incepe sa creada in zane, printi si printese, in care casutele sunt utilate cu toate cele trebuincioase si decorate ca in povestile preferate ale celor mici.

La 10 minute de Sighisoara gasiti Casa cu Prispa, o pensiune numai buna pentru o familie care vrea sa petreaca timp impreuna intr-o zona de vis, cu aer curat si peisaje spectaculoase.

In judetul Neamt complexul Valea celor Doisprezece va asteapta cu casute de hobbit uimitoare, in care puteti trai eco, puteti dormi in paturi confortabile si va puteti incalzi la soba. Experienta este cu atat mai memorabila, cu cat, in lipsa electricitatii (hobbit-ii nu aveau asa ceva), puteti petrece seri minunate in familie, la lumina lumanarii sau la lampa cu opait. Ziua va puteti bucura de delicatese traditionale la taverna complexului, unde pot fi incarcate si telefoanele mobile, in caz ca nu ati adus de acasa baterii externe.

Zona Porumbacu de Sus, din judetul Sibiu, a devenit o destinatie preferata de familiile cu copii mici in ultimii ani. In acest sat linistit de munte exista o multime de pensiuni primitoare, unde copiii se vor simti ca in casa bunicilor despre care au auzit, poate, doar in povesti in aceste vremuri in care toti ne modernizam de la un an la altul, iar viata la tara pare ceva ce doar in basme se mai zugraveste pentru unii.

Citeste articole similare pe aceeasi tema:

Top 10 saline din Romania

Idei de concediu cu familia destinatii turistice la mare

Destinatii potrivite pentru vacanta in familie

Top 15 destinatii de vacanta pentru familia ta

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Destinatii vacanta familie

Articole recomandate

Citeste si despre