Destinatii potrivite pentru vacanta in familie

/ / Modificat: 2016-08-03
Destinatii potrivite pentru vacanta in familie

Urmatorul concediu pe care il vei avea poate fi unul alaturi de cei dragi. Pentru ca familia si prietenii sunt persoanele cu care iti petreci cel mai mult timp, iti poti planifica si o perioada de relaxare alaturi de ei. Va trebui sa stabiliti un obiectiv in primul rand, ca ulterior sa puteti decide ce tara este frumoasa si ce statiune este potrivita pentru voi.

Pasionatii de calatorii isi vor dori sa viziteze tari cu povesti, sa exploreze teritorii noi si sa afle lucruri necunoscute. Persoanele care au nevoie de relaxare vor dori sa gaseasca un loc cu deschidere la mare, unde se pot recrea. Pentru iubitorii de apa este pacat sa rateze un concediu de vara intr-o destinatie calda, cu nisip si mare.

Croatia, o destinatie de paradis

Chiar daca nu prea gasesti nisip, Croatia are cateva localitati si statiuni care te pot surprinde prin naturaletea lor. Aici, pe plaje gasesti pietre si bolovani, insa lagunele cu apa clara te fac sa crezi ca esti in povesti.

Exista si plaje cu mici portiuni de nisip, insa acestea se gasesc mai rar. Datorita reliefului stancos, apa este atat de azurie si turcoaz. Descopera insulele si plajele acestei tari cu ajutorul excursiilor organizate.

Exista excursii organizate cu feribotul pentru o zi intreaga, in care poti vedea coaste stancoase, apa cristalina, plaje salbatice dar si plaje foarte cunoscute. Puteti vedea in fiecare zi cate o plaja, insa este bine sa va faceti programul din timp pentru a sti cum va puteti organiza cel mai bine. Spre exemplu in prima zi in care ajungeti acolo este indicat sa vizitati cea mai apropiata plaja.

Croatia este plina de istorie asa ca este pacat sa nu va faceti putin timp pentru a o cunoaste mai bine. Afla partea traditionala gustand din mancare, dar si din bautura. Spre exemplu, orasul Zadar are destule monumente care pot fi vazute.

Si Grecia este o tara plina cu peisaje superbe, cu plaje salbatice, apa limpede, in care gasesti taverne la tot pasul, in care se aude muzica greceasca. De altfel, satucele si stradutele inguste pot fi luate la pas de vizitat.

Jocuri, muzica si diverse activitati

Pentru familiile care isi doresc relaxare in concediu si nu sunt adeptii vizitelor, sunt recomandate resorturile. Puteti opta pentru varianta All Inclusiv care are inclusa si partea de alimentatie astfel incat aceasta este asigurata pe tot parcursul zilei.

In functie de destinatia aleasa, exista resorturi care pun la dispozitie animatori. Acestia se ocupa cu partea de entertainment. Mai exact, veti avea activitati de dimineata, la pranz si pe seara. Unele persoane care se ocupa cu intretinerea atmosferei isi incep programul cu exercitii de sala. Tot in prima parte a zilei ei pot opta pentru sportul in apa.

De altfel, pe parcursul zilei acestia organizeaza concursuri antrenante la care pot participa toti clientii resortului. Pe seara adesea se fac improvizatii pentru piese de teatru, foc de tabara sau nopti petrecute intr-un club din statiune.

De regula acest tip de serviciu se gaseste adesea la turci. Totusi, cei care vor sa afle mai multe despre statiunea aleasa o pot face vizitand-o. Este recomandata utilizarea gps-ului pentru a reusi mai repede sa ajungi la destinatiile dorite.

La turci puteti face scuba diving in larg. Puteti vedea epave, pesti si alte plante de mare. Aceasta provocare poate deveni o experienta placuta de care va veti aminti cu drag deoarece orice destinatie exotica merita cunoscuta pana in adancuri.

Muntele, spatiu dedicat relaxarii

Sosirea anotimpului cald aduce motive intemeiate pentru o perioada de relaxare. In cazul in care nu optati pentru un concediu la mare, puteti alege un loc muntos. Relaxarea in aer de munte ajuta la o respiratie sanatoasa.

Totodata puteti vizita monumentele si puteti vedea arhitectura locuintelor din zona. Statiunile terapeutice sunt indicate atat pentru bunici si adulti, dar si pentru copii. Recomandarile medicale arata ca aceste locuri sunt bune pentru desensibilizarea organismului.

Descopera Romania

Exista o multime de locuri frumoase incarcate cu istorie, in tara. Pentru a le descoperi iti poti lua familia si poti porni intr-o excursie cu mai multe opriri. Maramuresul este o zona incarcata cu valori si cultura ce pot fi descoperite vizitand locurile, manastirile si in acelasi timp discutand cu oamenii locului.

Cel mai important aspect este acesta, cel ce tine de comunicarea cu locuitorii. Acestia pot sta la povesti si va pot introduce in atmosfera locului. Festivalurile sunt cele care pot crea cu adevarat o stare de spirit de neuitat.

Sunt recomandate drumurile forestiere de pe valea Izei, astfel daca ai membri ai familiei care si-au luat bicicleta la drum, o pot folosi pe acestea pentru a vedea cele mai frumoase peisaje din zona. De asemenea, puteti vizita manastirile, Mocanita la Viseul de Sus, dar si Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Delta Dunarii reprezinta o destinatie unica in tara ce se poate vizita impreuna cu membri familiei. Aici veti descoperi imagini de neuitat, natura care nu a fost alterata in vreun fel. Pasionatii pescuitului vor trebui sa se echipeze pe masura intrucat acest loc este ideal pentru aceasta activitate.

In acest loc minunat veti putea sa intelegeti comportamentul pasarilor si le veti putea cerceta in detaliu. Se recomanda vizita in luna septembrie, atunci cand tantarii s-au rarit si cand pasarile migratoare parasesc aceste meleaguri.

Experientele pe care le veti petrece alaturi de familie vor fi de neuitat atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Muntele este intotdeauna o solutie pentru o familie cu un copil. In functie de varsta acestuia sunt potrivite si concediile la mare.

In zona de munte puteti sa explorati cascade, izvoare, chei si vai, dar si paduri si poieni. Drumetiile sunt foarte interesante, insa trebuie sa aveti o harta la dispozitie pe care sa o folositi pe tot parcursul drumetiei.

De altfel, este important si hotelul la care v-ati gasit cazare. Alegeti varianta unui hotel cu piscina inclusa, sauna si alte facilitati. Dupa o zi intreaga de drumetie, va veti dori relaxare. De aceea, piscinele sunt cele in care adesea ne binedispunem.

De altfel, exista si parcuri de distractie ce se pot vizita impreuna cu copiii. In cadrul acestora veti descoperi o varietate de activitati cum sunt datul pe topogan, dans in ploaie, piscine cu valuri, dans in spuma si alte jocuri.

Important este ca si parintii si copiii se vor putea bucura de intregul ansamblu pus la dispozitia clientilor. De altfel, mancarea este exceptionala si merita sa faci o vizita si unui astfel de parc de distractii.

Vacanta cu familia? Tu ce alte destinatii aproape de Romania in care sa petreci timpul cu copiii ai ales? Ce recomandari ai pentru mamicile din comunitatea noastra? Asteptam cu interes sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Destinatii pentru vacanta in familie

Top 10 saline din Romania

Vacanta de vara a familiei. Sfaturi si recomandari

Vacanta de vara: idei si sfaturi privind petrecerea timpului liber in sezonul cald

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu familie Destinatii vacanta familie Activitati vacanta copii Destinatii vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre