Pleci in vacanta alaturi de copii? Ce trebuie sa stii si cum sa te pregatesti

/ / Modificat: 2022-06-28
Pleci in vacanta alaturi de copii? Ce trebuie sa stii si cum sa te pregatesti

Odata cu venirea verii incepe sezonul vacantelor. Insa, odata ce apar copiii, alegerea unei destinatii de vacanta poate parea imposibila. Parintii trebuie sa se gandeasca in primul rand, la binele copilului si sa aleaga o destinatie unde sa poata beneficia de tot confortul, dar si de servicii medicale de calitate, in caz de urgente.

Daca si tu te numeri printre persoanele care adora vacantele si vrei sa poti merge, in continuare, in vacanta chiar daca ai devenit mamica, avem pentru tine cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi destinatia de vacanta perfecta.

Lucruri de care sa tii cont cand vrei sa pleci in vacanta impreuna alaturi de copii

Varsta copiilor

Varsta copiilor este foarte importanta in alegerea unei vacante. De exemplu, daca ai un bebelus este posibil sa doresti sa alegi o destinatie all-inclusive, pentru a avea parte de confort pe tot parcursul sejurului. In cazul in care ai copii de 3-6 ani, poti alege o destinatie unde sa ai cat mai multe atractii aproape de locul de cazare. Copiii nu au rabdare sa se plimbe mult la aceasta varsta. Dupa varsta de 6 ani insa, poti alege o destinatie pe care sa o vizitati la picior.Insa trebuie sa faci opriri frecvente deoarece copiii obosesc mult mai usor.

Cu masina, cu trenul sau cu avionul?

In primul rand, depinde de distanta. Daca alegi un concediu in afara tarii, cea mai simpla, sigura si rapida metoda este sa iei avionul.

Insa, in cazul unui concediu petrecut in tara, masina este cea mai buna optiune, daca ai una. In acest fel vei putea lua cu tine tot ce ai nevoie pentru cel mic, inclusiv jucariile preferate, tarcul, cadita de baie, si lista poate continua.

Alegerea cazarii

Cand vine vorba despre alegerea cazarii trebuie sa te asiguri ca alegi un loc curat, care iti ofera toate conditiile. Cand calatoresti alaturi de copil nu mai poti face compromisuri. Este foarte important ca locul de cazare sa fie curat si igienizat pentru a preveni imbolnavirile.

Vacanta la mare? Distanta de plaja trebuie sa fie cat mai mica

Daca alegi o vacanta la plaja este important sa fii atent la distanta care exista de la locul de cazare la plaja. Aceasta trebuie sa fie cat mai mica, deoarece va trebui sa iei cu tine nu doar copilul ci si colacul acestuia, piscina gonflabila, galetuse, lopetele, lada frigorifica cu apa si fructe, si lista poate continua.

Fii pregatit pentru urgente

Urgentele medicale pot aparea oricand, cu atat mai mult cand calatoresti alaturi de copii. De la o indigestie pana la o infectie, sau la o fractura, toate constituie urgente medicale. Prin urmare, cand alegi destinatia de vacanta asigura-te ca in zona exista clinici de incredere unde poti merge cu cel mic. Inainte de a pleca de acasa noteaza-ti in telefon numerele de urgenta (daca alegi o vacanta in strainatate), numerele de telefon ale clinicilor, precum si adresele.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre