Lasam sau nu copiii complet dezbracati pe plaja? Mai bine nu!

/ / Modificat: 2022-08-12
Lasam sau nu copiii complet dezbracati pe plaja? Mai bine nu!

Vara este sezonul vacantelor si, fie ca mergem la mare in tara sau in strainatate sau doar la piscina, este esential sa tinem cont de cateva aspecte. Pe fiecare plaja vedem, inevitabil, copii care nu poarta costum de baie, copii de toate varstele, de la bebelusi pana la prescolari sau chiar scolari. Daca ii intrebi pe parinti, vor spune ca: „Sunt doar niste copii!” si, prin urmare, nu este nicio problema sa umble dezbracati pe plaja. Insa tocmai pentru ca sunt copiii nostri ar trebui sa ne pese si sa ne intrebam: cat de bine este sa ii lasam sa faca plaja complet dezbracati?

Intrebarea daca ii lasam sau nu pe copii in fundul gol pe plaja naste anual polemici aprinse intre parinti, atat in mediul online cat si offline. Mereu au existat si probabil ca vor exista in continuare doua tabere: parintii care inteleg de ce nu este in regula sa isi lase copiii goi pe plaja si parintii pentru care nu este o problema sa faca acest lucru.

Iata cateva motive care va pot convinge ca nu este bine sa va lasati micutii sa umble pe plaja complet dezbracati:

Stau cu fundul gol pe nisip. Copiii se joaca in nisip, nu stau doar pe sezlong. Nisipul este amestecat cu praf, cu bucati de scoici sparte, are microbi si le poate intra foarte usor copiilor in tractul urinar, provocand infectii urinare si disconfort. Din acest motiv, ar trebui sa ii protejam atunci cand se joaca pe nisip.

Plaja nu este toaleta publica. Un copil mic care sta complet dezbracat pe plaja este de asteptat sa isi faca nevoile pe nisip sau in apa. Plaja si marea nu sunt toalete publice, de aceea ar trebui sa ii invatam pe copii sa isi faca nevoile la toaleta/olita sau sa le punem scutec, daca sunt prea mici.

Pielea din zona intima este foarte sensibila. Acea piele se poate irita foarte usor de la nisip, dar poate fi si arsa de soare cu usurinta

Ce putem face pentru a-i proteja pe copii la plaja?

In cazul copiilor mari, care deja sunt obisnuiti sa faca la toaleta, nu este nicio problema. Ei pot purta slip normal la plaja. In cazul bebelusilor si al copiilor mici care inca poarta scutec, exista cateva variante pentru plaja. In primul rand, puteti lua scutece speciale, pentru apa, care nu se imbiba cu atunci cand copiii se balacesc in mare. Apoi, exista olite si pisoare portabile, compacte, care nu ocupa mult loc si pe care le aveti la indemana oriunde si oricand copilul are nevoie sa mearga la toaleta.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plaja copii

Articole recomandate

Citeste si despre