Cinci ponturi pentru a "supravietui" unei vacante cu copilul

/ / Modificat: 2020-01-06
Cinci ponturi pentru a

Unii spun ca o femeie nu mai pleaca niciodata cu adevarat in vacanta din momentul in care devine mama. Relaxarea si distractia trec in plan secund odata ce trebuie sa fii mereu atenta la cel putin un copil, sa ai grija sa nu ii lipseasca nimic, sa fie mereu imbracat corespunzator, sa nu se rataceasca atunci cand este suficient de mare sa mearga singur, sa nu raceasca etc.

Pe de alta parte, vacantele in familie sunt probabil cel mai frumos dar pe care il poti oferi, ca parinte, copiilor tai, pentru ca inseamna timp petrecut impreuna si amintiri pe care nu vi le va putea lua nimeni, niciodata. Chiar daca un copil este prea mic pentru a-ti imagina ca peste ani va pastra in minte imagini din vacanta, experientele isi vor pune puternic amprenta pe personalitatea sa!

Stim ca o calatorie cu un bebelus sau cu un toddler nu este chiar floare la ureche. Cel mic inca plange destul de mult, daca plecati in calatorie cu avionul este foarte posibil sa faca un tantrum la inaltime (fie pentru ca se plictiseste, fie pentru ca simte un disconfort pe care nu il poate explica). Si totusi argumentele sunt mai puternice decat contraargumentele pentru o vacanta cu cei mici.

Iata cateva ponturi despre cum sa "supravietuiesti" unei vacante cu un copil mic.

1. Nu lua cu tine prea multe bagaje

Evident, este indicat sa iei cu tine tot ce ai nevoie pentru copil: scutece, daca e cazul, hainute potrivite, prosoape, lapte formula (daca e cazul), unguente, suzete, biberoane, o trusa de prim ajutor, medicamente, o paturica, jucariile preferate. Tocmai de aceea poate vei vrea sa renunti la cate ceva din bagajele tale si sa te rezumi la strictul necesar. Nu e usor sa inveti sa faci asta, insa o vei face cu timpul. Spre exemplu, nu este obligatoriu sa iti iei de acasa cosmetice sau articole de toaleta, cand mai mult ca sigur le vei putea cumpara si la destinatie.

2. Nu face planuri prea stricte de calatorie

Cand calatoresti cu un copil nu este acelasi lucru ca atunci cand mergeai in vacante cu prietenii si puteati planui tot felul de lucruri distractive pentru fiecare zi. Nu inseamna ca nu le vei putea face si acum, insa este bine sa nu faci rezervari din timp pentru ca exista riscul sa nu le poti respecta.

In afara de cazare, care este bine sa fie planuita in cele mai mici detalii, mai ales in caz ca aveti mai multe destinatii intermediare, restul poate fi programat pe loc, in functie de starea voastra si a copiilor.

3. Poarta copilul in vacante

Chiar daca nu esti "fan" purtatul copiilor in wrap, sling sau port-bebe, in vacante ar fi bine sa iti reconsideri pozitia. A cara dupa tine un carucior tot timpul poate fi extrem de incomod, mai ales ca nu toate locurile prin care va veti plimba vor fi potrivite pentru folosirea lui. Imagineaza-ti cum ar fi sa va treziti nevoiti sa carati in brate si copilul, si caruciorul... Neprietenoasa imagine, nu?

Purtarea copilului in vacanta este varianta optima si pentru bratele tale, pentru ca va fi mult mai usor sa-l transporti oriunde veti merge. In plus, daca esti o mama care alapteaza, va fi mai simplu sa hranesti copilul, indiferent de conditiile de la momentul mesei.

4. Oriunde mergi, ai grija sa ai la tine apa si gustari potrivite pentru toddlerul tau

Indiferent de destinatie si de cat de placut va petreceti timpul, copilul va simti la un moment dat nevoia sa rontaie ceva. Asigura-te ca ai luat in bagaj gustarile lui favorite. Daca e posibil sa luati la pachet fructe, ar fi perfect, insa nu strica nici ceva de rontait pentru a va asigura ca nu i se face foame.

Un copil infometat nu este deloc un copil fericit. Ca sa nu mai vorbim de un copil insetat, prin urmare atentie si la rezerva de apa, in caz ca hoinariti prin locuri de unde nu puteti cumpara apa imbuteliata la nevoie.

5. Nu uita acasa jucaria preferata a copilului!

Va va fi de mare ajutor atunci cand va deveni nelinistit, plictisit sau, Doamne fereste, nu se va simti bine.

Taguri Vacanta Vacanta cu familia Calatorii cu copii mici Trucuri calatorie copii

Articole recomandate

Citeste si despre