Sfaturi pentru o calatorie linistita cu masina, alaturi de copii

/ / Modificat: 2018-05-23
Sfaturi pentru o calatorie linistita cu masina, alaturi de copii

Poate ca iti aduci aminte de nerabdarea cu care asteptai odata calatoria cu masina pana la destinatia de vacanta; libertatea si relaxarea de a conduce, melodiile tale preferate date la maxim si anticipatia pe care o simteai gandindu-te la plaja cu nisip fin si apa limpede.

Zilele aceastea insa, calatoriile cu masina in vacanta, se intampla cu un portbagaj umplut pana la refuz de accesoriile copiilor, firimituri de biscuiti si sticle goale de toate marimile pe bancheta din spate, unde copilul sau copiii tai se cearta, se vaita, plang si iti fac drumul pana la destinatia de vacanta o adevarata tortura.

Cum sa ai o calatorie linistita cu masina alaturi de copii

Exista insa cateva variante pentru a nu ajunge la hotel in prima zi de concediu sleita de puteri, dupa ce ai indurat sute si mii de kilometri in agonie.

1. Fii realista

Cu cat realizezi ca aceasta calatorie va dura mai mult cu copiii, decat dura atunci cand mergeai fara ei, cu atat mai bine.

Fii constienta ca va trebui sa faceti opriri destul de des, cel putin la fiecare 2-3 ore, cei mici au nevoie de pauze regulate pentru a nu se plictisi, pentru a merge la baie, pentru a lua o gura de aer si a se misca putin. Ia in considerare, in cazul calatoriilor mai lungi, varianta unei opriri peste noapte intr-un loc prietenos familiilor cu copii.

2. Cedeaza in fata tabletei

Da, sa limitezi copilului timpul petrecut in fata unui ecran este o idee buna, in general. In cazul unei calatorii cu masina insa, incalca regula si permite-i pustiului tau sa butoneze tableta, in schimbul sanatatii tale mentale. Ca sa nu te simti prea vinovata, incarca device-ul cu jocuri educationale, in asa fel incat cel mic sa invete totusi ceva util in timp ce este acaparat de ecran.

3. Muzica si cantec

Daca nu calatoresti cu un nou nascut, uita de muzica ta preferata in masina; incarca in schimb cantecele favorite ale celui mic si cantati-le impreuna.

4. Gustarile

Foloseste-te de gustari, fructe confiate si genul de gustari uscate care nu lasa prea multa mizerie in masina, pentru a-l stimula pe cel mic sa nu isi piarda rabdarea; ofera-i cate o gustare din ora in ora, in asa fel incat sa aiba ce anticipa cu placere.

5. Jocurile clasice

Jucati "Fazan" sau "Ce incape intr-o valiza", numarati masini, spuneti povesti, jucati jocuri de memorie, pe scurt, incearca sa ii tii ocupati.

6. Cadoul surpriza

Copii se entuziasmeaza usor, mai ales cand le oferi un cadou surpriza pe la jumatatea drumului spre destinatie; cumpara jucarii ieftine, ambleaza-le in hartie viu colorata si da-i cate un cadou din timp in timp pe parcursul calatoriei, sau foloseste-le ca recompense de buna purtare.

7. Eschiveaza-te

Cel mic te va intreba cat mai este pana la destinatie, probabil la scurt timp dupa ce tocmai ati plecat de acasa. Si te va intreba din nou si din nou, pana la epuizare. Evita sa ii spui adevarul si prelungeste timpul cat de bine poti. Raspunde-i de fiecare data "Mai avem inca putin si o sa vezi cat de tare o sa ne distram pana ajungem". 

8. Fiti calmi

Atunci cand aveti de parcurs un drum lung pana la destinatia de vacanta, mai ales cu masina, exista riscul ca tu si partenerul tau va ajungeti sa va ciondaniti din cele mai banale motive, din cauza nervilor, oboselii si nerabdarii. Pentru ca cei mici tind sa simta frustrarile celor din jur, nu intra in altercatii cu partenerul pe parcursul calatoriei si mentineti o atmosfera lejera si relaxata.

9. Poze selfie si vederi digitale

Da-i copilului un aparat de fotografiat digital, sigur ai unul mai vechi prin casa, si lasa-l sa isi faca un numar infinit de selfie-uri care sa il amuze, sau sa fotografieze peisaje in trecere, din masina.

Drum bun si succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie masina copii Cu copilul in masina

Articole recomandate

Citeste si despre