Super mamele PLANG si ele

/ / Modificat: 2019-10-28
Super mamele PLANG si ele

Mamele plang si ele, desi in multe ocazii o fac in secret, astfel incat copilul sa nu la vada acea parte "mai slaba." Dar sa plangi nu este o slabiciune, este doavada de curaj, care te ajuta sa mergi mai departe. Plansul curata sufletul si inima si uneori oboseala, este cauza strigatului multor femei si mame din intreaga lume.

Este posibil sa plangi din cauza oboselii

Poate te-ai surprins plangand de epuizare, ingrijorata de lucrurile cotidiene sau pentru simplu fapt ca simti o mare tristete. Poate mai tarziu te vei simti vinovata gandindu-te ca exista persoane in lume asta care au motive mai grave ca sa planga. Dar este viata ta si lacrimile te vor ajuta sa te simti mai bine, indiferent de circumstantele pe care le traiesti.

Stresul este o amenintare constanta pentru starea ta de spirit, deoarece te poate duce la limita rabdarii. De aceea, este important sa apesi pe frana si sa scapi de toate emotiile si de toate gandurile care te macina atat de mult. Scrie despre tot ce te ingrijoreaza sau despre tot ce te face sa te simti prost, gaseste solutii si plangi daca asta simti.

Mult prea exigenta Este necesar si aproape vital ca toate mamele sa stie ca atunci cand cer prea mult de la ele provoaca stare de oboseala si o frustrare prea mare. De asemenea, incercarea de a face viata perfecta in fiecare zi este epuizanta, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.

Prioritatea unei mame este copilul ei, desigur, dar ea are nevoie de timp si pentru ea, ca sa se ingrijeasca, sa se odihneasca, sa poata face lucrurile care ii plac, fara sa dea explicatii. Daca vrei sa ai grija de copilul tau corect, este foarte important sa inveti sa ai grija de tine si sa fii o prioritate pentru tine.

Plansul este important pentru a scapa de tensiune

Plansul este important pentru a elibera tensiunea, dar ar trebui sa indice, de asemenea, ca exista ceva in fiecare zi care te face sa te simti asa. Ce te face sa plangi? Ar trebui sa reflectezi la asta. Fii constienta ca nu exista nicio mama perfecta in lume si niciun tata. Si doar pentru ca esti mama si acorzi prioritate copilului tai esti deja o "super mama." 

Important este ca micutul tau stie ca esti alaturi de el, ca esti sprijinul lui si ca esti mereu acolo langa el si pentru el. 

Copilul tau are nevoie de tine fericita

Copilul tau are nevoie de tine fericita si tu stii asta. Stii ca fericirea este foarte importanta pentru a mentine o familie unita, dar fericirea nu este un obiectiv, este un drum care se construieste zi de zi, bucurandu-te de cei dragi. Nu te gandi la lucruri care nu s-au intamplat inca, iar daca exista probleme, cauta cele mai bune solutii.

Nu te ascunde ca sa plangi

Nu trebuie sa te ascunzi ca sa plangi, copilul tai ar trebui sa stie ca plansul este bun si ca ne poate face mai puternici. Plansul ne spune ca trebuie sa schimbam ceva pentru a ne simti mai bine si pentru ca forta noastra sa creasca. Astfel, copilul tau va invata ca, daca simte nevoia sa planga, nu trebuie sa suprime acele emotii. Cand te intreaba de ce plangi, spune-i adevarul: "Uneori, toti trebuie sa plangem pentru a fi mai puternici."

Plansul este o usurare emotionala pe care barbatii si femeile ar trebui sa o lase sa "curga" ori de cate ori au nevoie, astfel incat sentimentele negative sa nu ajunga la inima. Nu iti incarca rucsacul emotional cu lucruri inutile, scapa de toti oamenii toxici care nu contribuie la viata ta, bucura-te de familie si copilul tau, bucura-te de prezent, impartaseste momente si ganduri cu partenerul, vorbeste despre ce ti se intampla cu profesionistii sau cu cei dragi, bucura-te de voi si de intimitatea voasta. Si elimina tot ceea ce te face sa te simti rau, dar nu uita, nu elimina plansul. Pentru ca plansul te va ajuta sa fii mai bun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans

Articole recomandate

Citeste si despre