Sunt o mama rea si nu regret deloc acest lucru!

/ / Modificat: 2019-12-18
Sunt o mama rea si nu regret deloc acest lucru!

Traim intr-o societate in care mamele par sa fie perfecte. Perfecte la locul de munca, in familie, cu partenerii, cu copiii, cu ele insele. Cand nu este asa, incep susotelile si barfele. Pentru ca acest lucru sa nu o afecteze este necesar ca o femeie si o mama sa faca intotdeauna ceea ce crede ca este cel mai bine pentru ea, precum si pentru copiii si familia ei, indiferent de ce vor spune cei din jur, spune psihologul Maria Jose Roldan.

A face ceea ce crezi tu ca este cel mai bune nu coincide intotdeauna cu ceea ce societatea asteapta de la tine, mai ales, in ceea ce priveste educatia si cresterea celor mici. Pentru ca o mama este cea care isi cunoaste cel mai bine micutii si, in multe cazuri, numai ea stie sa actioneze corect.

Sunt o mama rea

Urmand modelele actuale de crestere si educatie, unde bunavointa este la ordinea zilei si unde copiii trebuie respectati la maxim pentru ca parintii sa nu fie judecati (desi asta inseamna ca cei mici cresc si devin tirani si adolescenti insolenti pentru ca nu li s-au impus niste limite pe care sa le respecte), multi oameni si-ar educa altfel copiii, dar le este teama sa nu fie judecati. Poate sunt o mama rea in ochii multora, din cauza deciziilor pe care le iau cu privire la educatia copiilor mei. Si poate si tu esti la fel.

Nu iti face griji daca esti considerata o mama rea, nu trebuie sa schimbi nimic. Daca esti o mama rea, cu siguranta, faci aceste lucruri:

  • Ii faci pe copii sa respecte regulile si ii pedepseste atunci cand nu le respecta.- Ii pui sa faca temele pentru acasa, chiar daca sunt obositi.
  • Le spui adesea cuvantul NU.
  • Ii bagi devreme la culcare nu numai ca sa se odihneasca, ci ca sa ai timp si pentru tine.- Ii motivezi sa faca lucruri complicate, astfel incat sa vada ca sunt capabili de mai mult.-Ii duci la activitati extracurriculare, chiar daca nu le place sa mearga (nici tie).
  • Nu ii lasi sa manance toate dulciurile sau toata ciocolata, chiar daca se enerveaza.- Ii pui sa citeasca si sa invete.
  • Ii faci sa poarte casca atunci cand merg cu bicicleta, desi nu le place.
  • Nu le dai voie sa bea sucuri.
  • Nu ii lasi sa stea toata ziua la televizorul sau sa vada toate filmele pe care le doresc. 
  • Nu le dai tot ce cer, chiar daca plang si se enerveaza.

Poate ca nu esti cea mai populara mama din scoala copiilor tai, poate nici macar nu vorbesti cu celelalte mamici. Pentru ca te consideri diferita, pentru ca nu iti place sa urmezi "turma." Nu vei lua intotdeauna deciziile pe care altii ar vrea sa le iei sau pe care ei le considera corecte. Vei decide ceea ce crezi ca este corect, la un moment dat, gandindu-te mereu la binele micutilor tai si la al tau.

Exista insa un lucru cert: ca iti iubesti copiii mai presus de toate. Ii vei proteja de adversitate si ii vei invata instrumente cu care sa se apare de neplacerile vietii. Vei lupta pentru ei, pentru ca scopul tau in viata este sa le oferi cea mai buna viata posibila. Si daca pana la urma mai sunt si altii care cred ca "esti o mama rea" si te identifici cu toate aceste lucruri este in regula. Te descurci foarte bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Regret Copii

Articole recomandate

Citeste si despre