Scrisoarea unei femei pentru soacra ei, care ar putea deveni virala

/ / Modificat: 2022-08-02
Scrisoarea unei femei pentru soacra ei, care ar putea deveni virala

Relatia cu soacra este un subiect delicat pentru multe femei. Unele nurori se pot lauda cu soacre care chiar le sunt ca o a doua mama, dar multe au de „tras” cu mamele sotilor lor.

Scrisoarea unei femei pentru soacra ei ar putea deveni virala, dupa ce a surprins in ea ceea ce gandesc si simt multe sotii:

Draga mama soacra,

Stiu ca iti doresti ce e mai bun pentru nepotii tai. Apreciez asta si stiu cu cata grija si dragoste privesti asupra lor. Stiu ca poate uneori ai impresia ca gresesc in educatia si cresterea lor, dar da-mi voie ca, inainte sa intervii, inainte sa ma critici, sa ma corectezi sau sa imi subminezi autoritatea, sa iti spun cateva lucruri.

Ai fost si tu in postura mea, de tanara mama. Stii prin ce trec, te-ai luptat si tu cu sentimentele astea cand erai de varsta mea poate. Poate chiar ai avut o soacra care ti-a facut viata mai grea decat ar fi trebuit. La fel vrei sa faci si tu? Aminteste-ti cum te simteai cand soacra ta te critica, intervenea peste tine sau nu te lasa sa iti faci treaba, crezand ca se descurca ea mai bine. Asta vrei sa dai mai departe?

Apoi, tu ai avut deja sansa ta sa fii mama. Daca ai crescut un copil sau mai multi, inseamna ca ai fost o mama buna pentru ei, nu si pentru copilul meu. Da-mi voie sa fiu mama lui, sa iau decizii, sa gresesc, sa invat din greselile mele. Chiar daca ti se pare ca ai face mai bine, incearca sa te abtii si sa intelegi ca azi, acum, e sansa mea si timpul meu sa fiu mama.

Abtine-te, te rog, de la a interveni peste mine. Lasa-ma pe mine sa imi asum rolul de mama in educatia copilului meu si intelege ca sfaturile tale sunt bine-venite doar atunci cand sunt cerute. Lasa-ma sa gestionez singura situatiile din familia mea si incearca sa nu intervii atunci cand nu este cazul.

Respecta limitele si alegerile noastre. Stiu ca vrei sa fii cat mai mult in preajma familiei noastre, a nepotilor, dar incearca sa respecti limitele si sa nu fii prezenta mai mult decat este cazul. Suntem siguri ca nu vrei sa provoci tensiuni, apreciem bunele intentii, dar avem nevoie, in acelasi timp, de spatiu sa fim doar noi, ca o familie.

Incearca sa spui lucruri frumoase. Stiu ca uneori iti vine sa faci observatii si sa critici, insa ar fi util sa te concentrezi si pe lucrurile bune si frumoase, pe ce reusim sa facem cu brio si sa ne recunosti meritele. Te asiguram ca, infiderent daca mai gresim, in fiecare zi facem eforturi sa fim mai buni, sa ne descurcam mai bine, sa facem din ce in ce mai putine greseli.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre