Scrisoare pentru toate MAMELE care isi mai pot tine copiii in brate. "Va fi mic o singura data"

/ / Modificat: 2019-10-03
Scrisoare pentru toate MAMELE care isi mai pot tine copiii in brate.

Multe persoane spun acest lucru, dar nu iti dai seama pana nu devii parinte: timpul trece foarte repede. Cand ai copii, incepi sa traieste timpul pe etape, unele par mai lungi, iar altele par mai scurte.

Ca mama care nu mai are un copil pe care sa-l poata tine in  brate, vreau sa ma adresez celor care inca isi mai pot lua micutul in brate, pentru a profita din plin de aceasta etapa.

Mamei care isi mai poate tine micutul in brate

Nu conteaza daca fiul sau fiica ta are sapte zile, trei luni sau un an. Daca mai ai un copil pe care sa-l poti tine in brate, iti voi spune ceea ce consider ca este unul dintre cele mai valoroase sfaturi: profita de timpul cu el. 

Desi poate nu pare, zilele trec repede. Cand te astepti mai putin, puiul tau ridica singur capul. Apoi se intoarce. Apoi incepe sa stea in fundulet. Apoi incepe sa se tarasca. Si intr-o zi, te surprinde cu primii sai pasi. Toata familia este foarte incantata de fiecare dintre aceste momente si le astepti cu nerabdare.

Dar vreau sa iti spun sa te bucuri si sa nu te grabesti, deoarece creste. Copilul tau va fi mic o singura data, asa ca profita la maxim, cand inca il porti purta in brate.

Tine-l aproape, lasa-l sa simta caldura mamei. Da-i toata dragostea ta, saruta-l, iubeste-l, Vorbeste-i  cu blandete si tandrete. Nu-ti fie teama sa-i spui cat de mult inseamna pentru tine si spune-i cat de bucuroasa esti ca-l poti tine in brate.

Ori de cate ori poti, ia-l cu tine, lipeste-l de tine. Pentru ca nu va fi intotdeauna mic, nu va cantari intotdeauna cateva kilograme. Acum este cel mai bun moment pentru a te bucura de acea mica faptura care are totul in miniatura. Ia mainile lui mici, mangaie-i picioarele mici si umple-l cu sarutari.

bebe

Nu-ti fie teama sa-l imbratisezi prea mult sau sa-l alinti tot timpul. Crede-ma, bebelusii nu se obisnuiesc sa stea in brate si nu devin razgaiati. Treci peste avertismentul fals care spune ca va sta agatat de tine tot timpul si nu vei mai putea face nimic. 

El are nevoie de tine acum mai mult ca niciodata, pentru ca tu esti refugiul lui, locul lui sigur. Nu-ti fie niciodata frica sa-i oferi prea multa dragoste. Este exact ceea ce are nevoie in acesti primi ani de viata.

Daca mai ai o mica indoiala, te poti relaxa: stiinta recomanda, de asemenea, sa-ti tii micutul in brate, deoarece are multiple beneficii nu numai pentru el, ci si pentru tine. Gandeste-te la puterea pe care o are o imbratisare si imagineaza-ti ce simte o fiinta mica si neajutorata care a ajuns intr-o lume necunoscuta. Nu ti-ar placea sa te simti inconjurata de caldura si dragoste? Cand iti imbratisezi copilul, el se simte mai in siguranta.

Viata, casa, totul poate astepta. Bebelusul tau va continua sa creasca si, intr-o clipita nu-l vei mai putea tine in brate. Asta nu inseamna ca nu mai are nevoie de tine, bratele tale vor ramane refugiul lui inca multi ani, dar nu va mai fi atat de usor sa-l tii ca atunci cand era mic.

Asadar, bucura-te mama, tu care mai poti sa-ti tii copilul in brate. Pentru ca in ziua in care te astepti mai putin, acesta va inceta sa mai fie bebelus, sa devina copil si iti vei aminti cu nostalgie acele zile in care orele treceau si erati imbratisati in propria lui lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scrisoare

Articole recomandate

Citeste si despre