Rezolutii de An Nou pe care mi-as dori ca micutul meu sa le adopte

/ / Modificat: 2018-12-27
Rezolutii de An Nou pe care mi-as dori ca micutul meu sa le adopte

Mai este putin pana in Ianuarie, daca clipesti a si trecut inca un an; in perioada aceasta toata lumea isi propune sa fie mai sanatosa, mai productiva, mai eficienta, sa economiseasca mai mult, sa faca ba una, ba alta...adica cam ce ne propunem cu totii in fiecare nou an, chiar daca niciodata nu reusim sa ducem la indeplinire.

Ei bine, anul asta nu mai pic in aceiasi capcana pentru ca am decis sa stabilesc rezolutii nu pentru mine, ci pentru toddlerul meu iubit.

Nu ma intelegeti gresit, nu am nici o indoiala ca prichindelul meu este perfect, dar care mama nu isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul ei?

Iata care sunt rezolutiile pe care mi-as dori ca micutul meu sa le adopte in 2019:

Nu ma voi mai trezi inainte de ora 7 dimineata

Sigur, cine se trezeste devreme departe ajunge, nu? Nu pot decat sa admir energia debordanta a toddlerului meu inainte de rasaritul soarelui, in fiecare zi, dar asta nu inseamna ca nu am voie sa visez la cateva minute de somn in plus.

Voi manca orice leguma, chiar daca nu este ascunsa prin sosuri sau alte mancaruri special concepute doar pentru mine.

Macar o data. Asta este tot ce imi doresc. Nici nu trebuie sa manance ceva verde. Ma multumesc daca mananca un morcov. Orice leguma, fara proteste, este un pas inainte.

Voi articula ce vreau clar si concis, fara smiorcaiala, tipete si crize

Trebuie sa recunosc ca atunci cand micutul meu incepe sa tipe si sa planga cu lacrimi de crocodil reuseste sa ma faca sa inteleg un singur lucru in mod clar si concis: este suparat. Ce inseamna asta insa? Vrea o gustare? Il deranjeaza dintii? L-am suparat cand l-am rugat (respectuos) sa nu se mai joace cu butoanele de la cuptor si sa mearga in sufragerie sa se joace cu Lego? Ar fi minunant daca anul acesta ar putea sa fie putintel mai clar atunci cand este nemultumit.

Nu ma voi imbolnavi. Si mai ales nu ma voi imbolnavi in zilele in care parintilor mei le este imposibil sa isi ia o zi libera de la serviciu

Daca se concentreaza foarte tare, sunt absolut convinsa ca pustiul meu va reusi in 2019 sa isi intareasca sistemul imunitar atat de bine incat milioanele de germeni, virusi si bacterii de la gradinita sa il ocoleasca, nu-i asa?

Nu voi lua parte la activitati care ma pun in pericol, oricat de mic ar fi acesta

In loc sa se catere pe biblioteca, sa manance tot felul de chestii misterioase de prin parc, sau sa se dea pe tobogan cu capul inainte poate ca toddlerul meu ar putea sa isi caute aventurile in alta parte anul acesta. As putea chiar sa ii sugerez cateva noi activitati, de exemplu sa se cuibareasca pe canapea cu o carticica, sa se joace in liniste cu cuburile (nu se pune daca le arunca prin camera dupa mine), sau ar putea sa incerce meditiatia pentru toddleri (care sunt convinsa ca trebuie sa existe pe undeva).

Imi voi strange debandada pe care o las in urma

Frimituri, servetele rupte bucatele, bucati de cascaval uscat, sosete orfane, jucarii de plastic ascutite care atunci cand calc pe ele ma pun la pamant de durere. Astea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care toddlerul meu le lasa in urma sa. Intreaga lume este sacul lui de gunoi/cutia de jucarii personala. Poate ca in urmatorul an ar putea sa adopte un stil de viata mai organizat...

Ma voi bucura de fiecare data cand trebuie sa trag un pui de somn

In mod special atunci cand trebuie sa trag un pui de somn cand este oportun agendei parintilor mei si desigur, pentru ce perioada de timp isi doresc ei. Este exclus sa adorm cu 20 de minute inainte de a iesi din casa sa mergem la serbarea de Craciun. Este incurajat somnul lung sambata si duminica, asa incat mami si cu tati sa se bucure de o cana de cafea inca calda.

Nu voi mai creste atat de repede

Ultima data cand am verificat, pustiul meu era un bebelus moale al carui cap incapea in coltul mainii. Zilele astea este un fulger care capata noi abilitati si creste cate un centimetru de fiecare data cand clipesc. Poate ca ar putea sa imi faca pe plac si sa isi incetineasca din crestere o secunda, ca sa ma pot bucura de momentele astea din viata sa (inainte de le duc dorul), indiferent cate crize face, cate legume imi arunca din farfurie si cate negocieri trebuie sa ducem pentru un pui de somn.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre