Povestea incredibila a unei femei care dupa 18 avorturi si 16 ani de incercari a devenit mama la 48 de ani

/ / Modificat: 2021-07-09
Povestea incredibila a unei femei care dupa 18 avorturi si 16 ani de incercari a devenit mama la 48 de ani

Infertilitatea, sau incapacitatea de a duce o sarcina pana la termen, este o boala care afecteaza atat fizic, cat si psihologic. Femeile care trec prin aceasta problema sufera enorm, iar efectele pierderii sarcinilor sunt devastatoare. 

Una dintre cele mai cunoscute povesti de infertilitate, care a presupus ani de incercari si numeroase avorturi spontane, este cea a lui Louise Warneford, care dupa 18 avorturi spontane si 16 ani de cautari, a reusit sa devina mama unui baiat, William, care acum are cinci ani.

Louise era pe punctul de a implini 49 de ani, iar sotul ei Mark avea 53 de ani cand visul sau de a avea un copil s-a implinit in cele din urma:

"Nu am facut niciodata fotografii in perioada in care eram insarcinata, deoarece mereu traiam cu frica ca o sa pierd copilul si nu voiam sa raman cu amintiri triste", a spus Warneford pentru TODAY Parents. „Fiecare pierdere m-a lasat devastata. Toate sperantele mele, toate visele mele ... toata lumea mea s-a destramat. Nu a fost niciodata usor ”.

Care a fost cauza avorturilor spontane in cazul lui Louise 

Era pe cale sa renunte cand l-a intalnit pe dr. Hassan Shehata, un OB / GYN la Clinica Medical Travel to Gynem Fertility Clinic, care a diagnosticat-o cu o crestere a celulelor „natural killer” sau a celulelor NK.

Celulele NK fac parte din sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si, potrivit medicului, ar putea fi, in unele cazuri, responsabile pentru provocarea avorturilor spontane recurente.

Mama a fost tratata cu o combinatie de steroizi si anticoagulante si, printr-un embrion donator, asa cum au facut-o de multe ori inainte, a realizat sarcina si a continuat-o. A fost pentru prima data cand a trecut de 14 saptamani in sarcina si, in iunie 2016, a nascut un copil sanatos la 37 de saptamani.

Cu toate acestea, expertii in reproducere subliniaza ca acelasi tratament nu functioneaza pentru toate femeile si ca multe continua sa sufere avorturi spontane recurente fara a putea gasi o cauza sau un tratament care sa le evite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre