Pe primul loc sunt copiii. Restul lumii poate sa mai astepte

/ / Modificat: 2019-11-01
Pe primul loc sunt copiii. Restul lumii poate sa mai astepte

Ei sunt primii. Copiii nostri sunt steaua noastra norocoasa, cea mai stralucitoare de pe cer. Ei sunt prioritatea noastra si primul gand al diminetilor noastre.

Cu toate acestea, nu intotdeauna este posibil sa le dedicam timpul pe care ni l-am dori si este necesar sa cautam momente, momente magice, in care sa oprim timpul in loc si sa le oferim intreaga lume, sa le spune, "astazi, totul poate astepta, astazi este despre noi si viata este a noastra". Sa privim inapoi o clipa.

Sa incercam sa ne gandim la un moment fericit al copilariei noastre. Cel mai probabil, memoria noastra emotionala ne va duce instantaneu la un moment zilnic pe care il impartasim cu mama, tatal, bunicii sau fratii nostri. 

De ce? Explicatia este una foarte simpla: creierul nostru este guvernat de mecanismele sociale si, prin urmare, va da sens acelor momente ale copilariei noastre in care am simtit apropiere cu cei dragi, care ne-au aratat activ ca ne iubesc  si ca suntem importanti pentru ei. 

Mai tarziu, pe masura ce ajungem la varsta adulta, putem aprecia acele mici momente de singuratate, de complicitate cu sinele. Atunci cand esti copil, aceste momente nu se intampla niciodata. pentru ca exista o nevoie naturala de a "imparti timpul cu cineva", de a avea mama aproape, tatal alaturi... In copilarie, dragostea si apropierea sunt indispensabile si vitale pentru cei mici precum mancarea sau apa. 

Copiii nostri isi dorec sa vedem viata printr-o bula de sapun si sa percepem ca secundele se tarasc in ritmul unui melc in timp ce ii tinem de mana. Vor sa ne puna intrebari imposibile, sa isi deseneze visele, sa picteze luna verde si soarele violet, vor sa ne cufundam in ochii lor, in timp ce le spunem o poveste, doua sau o suta... Nu putem face toate acestea zilnic, sapte zile pe saptamana si douazeci si patru de ore pe zi. Cu toate acestea, astazi poate o fi o zi buna pentru a opri timpul pentru ei, pentru copiii tai. 

Articole recomandate

Citeste si despre