O mamica isi explica decizia de a nu alapta

/ / Modificat: 2018-12-30
O mamica isi explica decizia de a nu alapta

Jessica Hood, o australianca mamica a doi copii, insarcinata cu cel de-al treilea, a explicat de curand pe contul sau de Instagram decizia de a nu isi alapta bebelusul pe cale sa vina pe lume si femei din jurul lumii i-au apreciat curajul.

Un subiect controversat

''Am decis acum mai multe luni sa nu alaptez bebelusul ce urmeaza sa se nasca. Astazi, dupa ce mi-am explicat decizia, o multime de femei m-au contactat pentru a-mi multumi ca am avut curajul sa fiu sincera si directa''. Asa si-a inceput Jessica postarea pe cunoscuta retea de socializare.

Mamica spune ca a luat aceasta hotarare nu doar pentru sanatatea sa mentala, dar si avand in vedere experientele sale din trecut alaptand ceilalti doi copii; la primul copil Jessica spune ca a suferit de depresie post natala ceea ce a facut ca alaptarea sa devina o adevarata lupta pentru ea, in timp ce la cel de-al doilea copil, micuta suferea de o afectiune nediagnosticata, care a impiedicat-o sa suga adecvat, ceea ce a condus la o pierdere in greutate semnificativa.

Desi nu este necesar pentru nici o mama sa isi explice deciziile in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copiilor sai, dezvaluirea Jessicai Hood a deschis o discutie cu un subiect foarte important, acela al protejarii sanatatii mentale a mamei, inainte de orice altceva.

Sanatatea mentala este primordiala

Jessica a dezvaluit ca a suferit de deperesie postnatala, declansata in parte de problemele de alaptare pe care le-a avut cu ceilalti doi copii ai sai si prin urmare a avut momente cand a simtit ca a dat gres ca mama; din acest motiv tanara a decis sa nu riste sanatatea sa mentala deja fragila si sa hraneasca viitorul sau copil cu lapte praf.

Mamica curajoasa spune ca principala cauza a depresiei sale postnatala a fost faptul ca desi a incercat, nu a reusit sa isi alapteze cu succes ceilalti doi copii. ''Ma simteam ca si cum nu imi ingrijeam copilul cum trebuia'' marturiseste Jessica.

Chiar daca Jessica nu are de unde sa stie cu siguranta ca va intampina aceleasi probleme cu alaptarea la cel de-al treilea copil, este de inteles ca nu isi doreste sa treaca din nou printr-o experienta care i-a cauzat in trecut disconfort mental si de aceea alege sa evite un posibil factor declansator si sa isi pastreze sanatatea psihica atat de necesara unei mame ce va avea in curand nu unul, ci trei copii.

Mamicile care sprijina alte mamici

Postarea Jessicai a avut mult succes, alte mamici laudand-o pentru onestitate si pentru faptul ca vorbeste deschis despre importanta sanatatii mentale. ''Desi alaptarea poate fi minunanta, sanatatea mentala este mai importanta. Oamenii vorbesc mereu despre nevoile bebelusului si niciodata despre cele ale mamei, dar daca mama nu este stabila, nici unul nici altul nu vor fi sanatosi'', spune intr-un comentariu al postarii una dintre urmaritoarele Jessicai Hood.

Condamnata pentru ca a ales laptele praf

Jessica mentioneaza in postarea sa si faptul ca exista o adevarata cultura de bullying intre mamici si ca sunt condamnate in mod special acelea dintre ele care aleg sa isi hraneasca micutii cu lapte praf si nu cu lapte matern.

''Nu inteleg de ce se intampla acest lucru, pentru ca nu esti o mama mai putin buna daca iti hranesti copilul cu lapte praf si nici nu inseamna ca faci ceva gresit. Orice functioneaza pentru tine si copilul tau este un lucru bun. Bebelusul tau este hranit, este iubit, este fericit si creste pe zi ce trece asa ca nu inteleg de ce este treaba altora daca tu alaptezi sau nu'', spune tanara.

Toate mamele sunt mame bune

''Orice alegere faci ca parinte, indiferent ca alaptezi sau nu, ca nasti natural sau prin cezariana, ca dormi cu cel mic in acelasi pat sau nu, imi doresc ca noi mamicile sa avem linistea propriilor decizii, sa ne sprijinim reciproc si mai ales sa simtim ca putem lua aceste decizii fara a fi judecate!'' concluzioneaza mamica din Australia in finalul postarii sale pe Instagram.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Alaptarea in timpul sarcinii

Articole recomandate

Citeste si despre