Nu sunt paranoica daca port masca! Nici eu, nici copilul meu!

/ / Modificat: 2020-10-13
Nu sunt paranoica daca port masca! Nici eu, nici copilul meu!

Sunt o mama care poarta masca de protectie! O port in toate spatiile publice aglomerate, in special in cele inchise. Ma consider o persoana responsabila, de aceea respect regulile anti-COVID-19! O fac pentru ca asa simt, chiar daca se va dovedi ca vreuna dintre toate teoriile conspiratiei a fost adevarata.

Copilul meu face la fel! Iar voua, celor care de cateva saptamani ne tot certati pe toate canalele posibile, pe Facebook, pe la proteste, pe strada, prin autobuze daca ne uitam "ciudat" la voi pentru ca iesiti din rand si nu purtati "botnita", am sa va spun urmatoarele:

Nu sunt paranoica daca port masca! Nici eu, nici copilul meu!

Nu sunt o oaie care merge cu turma fara sa se intrebe vreo secunda daca ciobanul stie ce face! Nici eu, nici copilul meu!Nu sunt indoctrinata si injectata cu teama, nu sunt controlata de forte care ne depasesc pe noi, oamenii de rand, si care vor sa ne aiba la degetul mic!Sunt mama si vreau sa stiu ca am facut ce era mai bine pentru copilul meu! Sunt educata sa incerc sa nu fac niciodata rau, chiar si fara sa vreau, celor din preajma mea; adica si tie, celui care ne-ai bagat pe toti cei ca mine intr-o oala pe care ai etichetat-o "prostii pamantului".

Sunt un adult care vrea sa ii inspire si pe altii, mai mari sau mai mici, sa nu se puna in pericol si sa nu ii puna nici pe altii in pericol.

Vreau sa fiu pentru copilul meu un exemplu

Da, si mie mi se pare inuman ca astia mici sa stea cu "botnita", cum o numesti tu, cateva ore pe zi; sa nu poata socializa asa cum si-ar dori cu colegii, sa nu se poata juca; sa stea prinsi intre peretii de plexiglas ai bancii ca la vorbitorul unei inchisori. Dar daca asta trebuie sa facem acum, noi toti, pentru ca peste un an, doi, sa fie din nou bine si sa putem trai din nou normal, eu si ai mei o sa o facem. Si daca nu va fi sa fie bine curand sau daca nu va fi sa fie mai bine niciodata... poate va trebui sa traim tot restul vietii cu o masca pe figura... asta va fi noua normalitate, iar copilul meu va sti sa traiasca cu ea.

Masca nu ne face mai slabi, mai prosti sau mai marionete. Nu face nici 0,1% din cat rau pot face alte masti, pe care oamenii si le pun in fiecare zi pentru a brava, pentru a parea ceea ce nu sunt, pentru a-i pacali pe altii ca ei sunt buni, puternici, destepti.Nici mie nu imi place sa port masca in magazin, in transportul in comun, la serviciu! Nu imi place, fir-ar sa fie, dar o port! O port chiar si atunci cand nu o mai suport! Pentru ca imi imaginez cum ar fi sa duc virusul acasa la copii, la parinti, la altii cu care intru in contact, iar eu sa fiu asimptomatica, in timp ce unii dintre ei ar putea ajunge pe un pat de spital, pe tratamente care stim cu totii ca sunt experimentale pentru moment, sau, mai rau, pe un ventilator la Terapie Intensiva, singuri, doar cu "mascatii" din randul personalului medical prin apropiere, zile la rand, poate saptamani intregi. 

Port masca nu pentru ca imi spune cineva sa o fac, ci pentru ca simt ca asa e bine. Pentru ca e o dovada de solidaritate si pentru ca vreau sa fiu parte a solutiei, nu a problemei; si asa vreau sa imi cresc si copilul!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre