Nu exista o mama perfecta, dar exista numeroase moduri de a fi o mama buna

/ / Modificat: 2021-11-22
Nu exista o mama perfecta, dar exista numeroase moduri de a fi o mama buna

Sa devii mama este un proces care necesita un efort considerabil. Acest lucru presupune un efort de invatare si dedicare constant, insa rasplata este uriasa. In plus, nimic nu se compara pentru o mama cu multumirea de a-si vedea copilul linistit, in siguranta si fericit.

Cu toate acestea, multe femei cad in capcana de a-si dori sa fie mame erfecte, apoi , la primul esec se simt nedemne de a deveni mame, se pedepsesc singure si pot cadea chiar si in depresie.

Nu exista sa fii o mama perfecta, insa exita o multime de moduri in care poti fi o mama buna. Iar cel mai importan este efortul depus constant, zi de zi, in ingrijirea copilului. Procesul continuu de invatare si dedicarea profunda, dar si dragostea neconditionata sunt principalele creiterii care definesc o mama buna.

O mama buna inseamna, de asemenea, sa fii principalul sprijin pentru o fiinta umana care va invata multe sau aproape totul de la tine.

Desigur, resposabilitatea cresterii unui copil este uriasa, iar acest lucru le determina pe multe femei sa se intrebe daca fac ceea ce trebuie. Aceste intrebari si nesifurante apr chiar si in cazul femeilor care nu sunt la primul copil. Prin urmare, nu trebuie sa te lasi pacalita de retelele de socializare, unde majoritatea mamelor posteaza doar parile poitive ale relatiei parinte-copil.

Oare fac ce trebuie?”

Este cea mai frecventa intrebare pe care si-o pun mamele cand vine vorba despre cresterea copiilor. "Oare fac ce trebuie? Este acesta cel mai bun lucru pentru copilul meu?". Acesta este insa un proces normal in care dam tot ce avem mai bun si acordam prioritate vietii copiilor nostri, asa cum nimeni altcineva nu ar face-o.

De asemenea, odata cu sosirea unui copil in viata noastra, schimbarile sunt inevitabile si incepem sa punem bunastarea lui pe primul loc. In acel moment ne dam seama ca aceasta mica persoana care a intrat in viata noastra este mai importanta decat orice contract si proiect pe care ni le puteam imagina inainte, dar si cel care ne va aduce cele mai multe si mai sincere zambete.

In tot acest proces mamele isi pun de nenumarate ori intrebarea “Oare fac bine ceea ce fac?”. Ei bine, da. Si vei continua sa faci acest lucru pentru acea fiinta neajutorata care depinde in totalitate de tine. Iar pe masura ce creste vei putea observa ca si tu cresti odata cu micutul tau, ca vei invata totul de la el, la fel cum el invata de la tine, iar pe masura ce el sau ea va creste, vei vedea rezultatul muncii si al dedicarii tale.

Exista o multime de moduri de a fi o mama buna

O mama perfecta nu exista, insa exista o multime de moduri in care poti fi o mama buna. Chiar daca toate avem nesigurante si defecte, in perioada maternitatii scoatem la iveala ceea ce este mai bun din noi si ne depasim capacitatea de a trece peste obstacole. Se spune ca o femeie, odata ce devine mama, poate muta muntii din loc pentru copil si este adevarat. Te vei durprinde singura cat de multe lucruri poti face, lucruri pe care inainte nici prin gand nu ti-ar fi trecut ca le vei face singura.

A fi o mama buna, inseama si a gresi. Desi greselile sunt inevitabile, bunele intentii vor face intotdeauna posibila rezolvarea problemelor si imbunatatirea situatiei data viitoare. Insa, este important sa realizezi care sunt greselile facute si sa inveti din acestea.

Pe scurt, cheia pentru a fi o mama buna este sa ramai fidela esentei tale, sa ai incredere in punctele tale forte, sa-ti cunosti slabiciunile si sa actionezi cu toate instrumentele de care dispui.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre