Lupta pentru a fi mama perfecta este o nedreptate facuta copilului tau

/ / Modificat: 2023-06-06
Lupta pentru a fi mama perfecta este o nedreptate facuta copilului tau

Nimeni nu incearca mai mult decat o mama sa atinga perfectiunea. Dar viata cu un copil, doi, trei, cinci, indiferent cat de multi, nu trebuie sa fie o lupta pentru perfectiune, ci o daruire a tot ceea ce ai mai bun, a unei parti din tine, in tot restul zilelor tale, pentru copii. Poate nu esti perfecta, cum crezi ca ti se cere, dar important este sa fii ceea ce au nevoie copiii tai.

A fi mama necesita mult efort, invatare ai daruire, dar rasplata este sa te bucuri de o iubire uriasa. Fiecare moment mai greu, fiecare lucru pe care il ai de facut, fiecare moment in care simti ca nu mai poti si totusi mai poti putin, fiecare lacrima... totul merita! Totul este o caramida in construirea unei legaturi solide si puternice pentru viata. Pentru ca tu, mama, esti principalul sprijin al copilului tau, prima de la care invata totul in viata.

Responsabilitatea este uriasa, dar nu pune presiune pe tine

Ai, desigur, zile, in care te intrebi daca esti o mama buna si daca faci lucrurile asa cum trebuie. Ai zile in care te intrebi cine a spus ca vei sti tot ce trebuie sa stii, fara sa fi invatat de undeva, zile in care credeai ca va fi mai simplu. A fi mama nu este cel mai simplu lucru din lume, dar este una dintre cele mai frumoase experiente. Fiecare zi, fiecare intamplre ne invata sa fim oameni mai buni, sa fim mai rezistenti, mai hotarati si mai puternici. Fiecare senzatie traita inca de la inceputul sarcinii, durerile din timpul nasterii, fiecare noapte nedormita, fiecare zi a recuperarii dupa nastere, fiecare zambet al copilului, fiecare criza de plans, fiecare zi in care numeri cate ore ai dormit noaptea trecuta, fiecare etapa din dezvoltarea celui mic este un test si o oportunitate; o ocazie de a face lucrurile din ce in ce mai bine. Nu perfect! Ci asa cum are nevoie copilul!

Uita de indoieli!

Mai ales la primul copil este firesc sa iti pui intrebari, sa te gandesti mereu daca faci lucrurile asa cum este bine pentru copil. Este normal! Pentru ca din prima zi a sarcinii prioritatea ta a devenit puiul de om care iti insenineaza viata si care te face sa te simti mai bogata decat daca ai avea milioane de euro in conturi.

Un copil vine la pachet cu multe schimbari, un copil are nevoie de o parte din tine pentru a creste si a se dezvolta. Iar tu, ca mama, cresti si te dezvolti odata cu el; veti invata impreuna atat de multe lucruri, iar rezultatul daruirii si eforturilor tale va fi o satisfactie imensa odata cu fiecare progres al piticului tau.

Uita de perfectiune!

Poate in carti ai citit altceva despre a fi o mama buna decat ceea ce traiesti. Poate vei surprinde priviri piezise ale altor mame atunci cand faci sau povestesti anumite lucruri; multe te vor judeca si vor incerca sa te invete ele cum se face. Poate te vei gandi atunci daca esti cu adevarat mama perfecta care sperai sa fii. Doar ca reteta perfectiunii nu s-a scris inca. Iar copilul tau nu are nevoie de o mama perfecta conform tiparelor si conventiilor, ci de mama perfecta pe care el o doreste si o iubeste. Tiparele si modelele te limiteaza si asa cum doi oameni nu au un scris identic, doua mame nu pot fi la fel de perfecte. Tiparele si modelele pot fi un ghidaj bun, dar ca mama provocarea ta este sa le depasesti si sa devii tu insati un model; nu pentru altcineva, ci pentru propriul tau copil, care sa te considere atat de buna, incat sa isi doreasca sa te poata depasi intr-o zi.

FOTO: Pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre