Dupa 23 de tratamente de fertilitate si trei avorturi spontane, a devenit mama de gemeni la 50 de ani

/ / Modificat: 2021-12-30
Dupa 23 de tratamente de fertilitate si trei avorturi spontane, a devenit mama de gemeni la 50 de ani

O poveste ce pare desprinsa din filme. Cand multe dintre femei ar fi abandonat de mult lupta pentru a avea un copil, o femeie din aurstralia nu s-a lasat pana cand nu a reusit sa conceapa propriul copil. Iar Dumnezeu a rasplatit-o cu bucuria de a da nastere unei perechi de gemeni perfect sanatosi.

Insa, pana a deveni mama de gemeni, Manda Epton, o australianca in varsta de 53 de ani, s-a luptat timp de 10 ani sa ramana insarcinata. In tot acest timp a facut nu mai putin de 23 de tratamente de fertilitate si suferit trei avorturi spontane.

Povestea femeii este cu atat mai dureroasa. La varsta de 39 de ani a trecut printr-o despartire si a decis apoi ca doreste sa devina mama si ca va fi un drum pe care il va parcurge singura.

"Am inceput sa imi cheltuiesc veniturile si economiile la clinicile de fertilitate pana cand am cheltuit peste 50.000 de euro. Unul dintre ei m-a trimis la un psihiatru, care m-a sfatuit sa accept faptul ca nu voi avea niciodata copii la 43 de ani", a declarat Manda Epton pentru The Sun.

10 ani de asteptare si 23 de tratamente de fertilitate

Drumul, desigur, nu a fost deloc usor. In deceniul in care Manda a incercat sa aiba un copil, a trecut prin doua runde si jumatate de fertilizare in vitro, dar a treia a fost anulata din cauza hiperstimularii ovariene, o complicatie care poate aparea dupa tratamentele de stimulare ovariana in cadrul tehnicilor de reproducere asistata.

Ulterior, Manda a ramas insarcinata de doua ori, dar, din pacate, a pierdut ambii copii la opt saptamani. Dupa aceea, a urmat 13 tratamente de fertilitate si a pierdut sarcina a treia oara.

"Am suferit cu avorturi spontane si o parte din mine a vrut sa renunte uneori, dar mi-am dorit cu adevarat sa am proprii mei copii.", a declarat Manda.

Evident, s-a gandit si la adoptie, dar lista de asteptare era lunga de sapte ani, iar femeile singure erau la capatul ei. Asa ca in 2017 a decis sa calatoreasca in Cape Town pentru un transfer de embrioni de la un donator dublu. Cand s-a intors acasa, in Australia, pentru primul control, a fost surprinsa sa afle ca sarcina decurgea normal si ca astepta gemeni.

Dupa cum povesteste ea, primele luni au fost destul de grele si a avut nevoie de medicamente o mare parte din sarcina din cauza varstei sale, dar sarcina a fost dusa cu succes la termen si, dupa o cezariana care s-a desfasurat normal, a nascut o pereche de gemeni perfect sanatosi in 2018.

Ca urmare a problemelor de infertilitate si a luptei pentru o sarcina mult dorita, Manda spune ca petrece cat mai mult timp posibil cu fiicele sale. "Simt ca, la 54 de ani, sunt un pic mai inteleapta si nu folosesc tehnologia asa cum o fac parintii mai tineri in ziua de azi. Asa ca sunt aici, petrec mai mult timp, ma joc cu ele in parc si fac activitati distractive, in loc sa le ignor si sa ma uit la telefonul mobil.", adauga Manda, pentru sursa citata.

FOTO: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre