Dragostea pentru copii este minunată, dar cea pentru nepoti este perfecta

/ / Modificat: 2019-11-26
Dragostea pentru copii este minunată, dar cea pentru nepoti este perfecta

Daca esti tata sau mama vei sti ca dragostea pentru copii este minunata, dar daca esti bunic sau bunica, vei descoperi ca sentimentul pentru nepoti reprezinta o iubire perfecta pe care nu ai cunoscut-o in viata ta lunga. Ai avut timp sa stii ce este iubirea, in multe moduri diferite, pentru multe persoane diferite , dar cand vine vorba de primul nepot, iubirea devine ceva perfect, ceva minunat.

Nu poti nega ca bunicii sunt diferiti si ca nu toti se implica in egala masura in viata copiilor sau a nepotilor lor. Exista si bunici mai tineri, cu mai multa energie, altii mai in varsta, cu mai mult timp, dar cu mai putina energie. Exista bunici mai flexibili si mai severi, unii mai apropiati si altii mai distanti. Dar toti sunt bunici.

Fiecare familie este o lume diferita, fiecare cu personalitatea lui, dar cei mai frumosi sunt acei bunici carora le pasa de viata nepotilor lor, astfel incat aceste mici comori sa poata creste cu toate valorile pe care le pot transmite si cu toata dragostea lor, care va ramane gravata in personalitatea celor mici pentru toata viata.

Bunicii au foarte multa intelepciune si au invatat ca viata are o singura cale, dar, desi nu exista duble oportunitati, lucrurile se pot face mai bine sau cel putin, intr-un mod diferit ... Pentru ca timpul le ofera intelepciunea pentru a face acest lucru. Cand oamenii devin bunici isi dau seama ca experienta si intelepciunea lor se transmit nepotilor si ca le vor oferi un cadou minunat pentru viata, daca le impartasesc cu ei.

Bunicii dau sarutari nepotilor lor 

Bunicii le ofera nepotilor sarutarile pe care nu le-au dat copiilor lor, iar cei mici le ofera bunicilor dragostea si afectiunea pe care nimeni nu le-a mai daruit-o. Legatura care se formeaza este speciala si nu poate fi rupta, chiar daca cursul vietii ii smulge pe bunici de langa nepotii.

Cand bunicii isi iau nepotii in brate, ei simt emotii nesfarsite, pline de iubire adevarata. Bunicii nu asteapta nimic de la micuti, ci vor doar sa le fie alaturi, sa aiba grija de ei, sa ii imbratiseze, sa le ofere dragoste si sa se joace cu ei. Parintii sunt responsabili de orice altceva.

Nepotii le reamintesc bunicilor si parintilor lor cat de importanta este familia, cat de important este timpul petrecut impreuna, pentru ca viata trece repede si trebuie sa profiti la maxim. Pentru ca altfel va veni un moment de regret pe care nu-l doreste nimeni. Bunicii simt ca vor sa traiasca mai mult, cu singura speranta de a-si vedea nepotii mari. Un timp care se transforma in aur, deoarece stiu ca vor pleca inainte si vor sa se bucure cu adevarat de parca n-ar exista maine.  Ca si cum azi ar fi ultima zi.

Este dragostea pentru toti

Acest lucru nu inseamna ca bunicii isi iubesc mai mult nepotii decat propriii copii. Este doar o dragoste diferita, o iubire care nu implica responsabilitatile sau stresul pe care le au parintii pentru a educa copii. Este o iubire fara suparari si suferinta. Iar un copil este iubit neconditionat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste Bunici Dragoste bunici

Articole recomandate

Citeste si despre