Draga fiica, NU uita NICIODATA aceste cuvinte

/ / Modificat: 2020-01-07
Draga fiica, NU uita NICIODATA aceste cuvinte

Exista lucruri pe care toti tatii si toate mamele isi doresc ca fiicele lor sa le tina minte, sa le intipareasca in memorie si in inima, astfel incat sa aiba o dezvoltare psiho-emotionala buna. Nu este intotdeauna usor sa ingrijesti si sa cresti copii, mai ales fete.

In zilele noastre exista, din pacate, inca nesiguranta parintilor referitoare la cresterea si ingrijirea fiicelor lor. Se pare ca societatea este din ce in ce mai nesigura asa ca vor sa creasca fete puternice in aceasta lume instabila. Si exista cateva lucruri pe care le poti spune fiicei tale, potrivit psihologului Maria Jose Roldan.

Draga fiica

Draga fiica, vreau sa-ti spun cateva lucruri, astfel incat sa poti deveni o femeie puternica in aceasta lume haotica.

  • Nu-ti cere niciodata iertare "pentru ca tu nu deranjezi," si daca pentru cineva esti o pacoste, pur si simplu nu merita sa-l pastrezi in viata ta. 
  • Mananca orice doresti, gandindu-te la sanatatea ta. Nu iti faceți griji pentru ceea ce mananci in fata altora. Daca iti este foame mananca, iar daca iti este pofta de un hamburger, nu cere o salata, deoarece altii te privesc.
  • Daca nu doresti sa te intalnesti cu un baiat, nu inventa motive pentru care nu faci acest lucru. Sinceritatea cu cuvinte bune va fi intotdeauna cel mai bun instrument. Fii amabila si spune-i: nu, mulțumesc.
  • Nu-ti lasa niciodata parul lung doar pentru ca ti se spune ca este mai feminin sau ca asa esti mai draguta. Daca iti place sa-l porti scurt, taie-l!Nu imbraca niciodata o rochie sau o fusta daca nu ai chef sa o porti.
  • Nu sta niciodata acasa doar pentru ca nu exista nimeni in viata ta, esti cea mai buna companie a ta.
  • Daca simti nevoia sa plangi, nu-ti suprima niciodata lacrimile. Emotiile cele mai intense ar trebui sa fie canalizate, iar plansul este cel mai bun mod de a face acest lucru. Plansul te face autentic. Niciodata sa nu-l consideri o slabiciune. Din contra, plansul te face mai puternica.
  • Nu zambi doar pentru ca cineva iti spune sa o faci. Nici daca iti spune ca esti mai draguta. Daca nu iti place sa razi, nu o face. Dar cand razi sau zambesti, fa-o din inima ... razi cat de tare vrei!
  • Sa nu taci niciodata atunci cand ai de spus ceva. Daca trebuie sa comentezi, fa-o. Spune tare si clar. Parerea ta conteaza intotdeauna. Daca cineva nu te asculta, nu merita sa faca parte din viata ta.
  • NICIODATA sa nu iti ceri scuze pentru cine esti. Nu exista doi oameni ca tine pe lume si, prin urmare, esti cel mai autentic lucru care exista pe aceasta planeta. Esti curajoasa si puternica. Esti perfecta fiind TU ... nu trebuie sa schimbi nimic.
  • <

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fiica

Articole recomandate

Citeste si despre