De ce dorm inca cu copiii mei, desi nu mai sunt bebelusi

/ / Modificat: 2020-08-12
De ce dorm inca cu copiii mei, desi nu mai sunt bebelusi

Ca mama, recunosc ca ador sa dorm cu copiii mei, chiar daca nu mai sunt bebelusi. Uneori, chiar eu ii rog sa dormim impreuna, pentru a-i avea aproape. Cand dorm cu ei am un sentiment de pace, ma calmeaza si mi se umple sufletul de bucurie. 

Chiar daca multi spun ca este bine ca de la o anumita varsta parintii sa nu mai doarma cu copiii, eu am cateva motive puternice sa mai adorm langa ei. Iata cateva dintre acestea! Te regasesti? 

Nu vreau sa fie singuri cand le este frica

Frica si cosmarurile ii pot speria pe copii, indiferent de varsta. Toti asociem frica de noapte cu primii ani de viata ai copiilor, insa la orice varsta un cosmar poate produce o teama puternica, mai ales in sufletul unui copil. 

Frica este o reacție care apare in fața unui pericol real sau imaginar si niciunul dintre noi nu este scutit de a o simți. In plus, in multe ocazii, frica devine mai palpabila la caderea nopții, crescand odata cu sentimentul de singuratate, linistea si zumzetul gandurilor noastre.

Cand frica de noapte apare, ne simtim mai bine si mai linistiti daca avem pe cineva langa noi sa il putem imbratisa. De ce ar trebui sa fie altfel in cazul copiilor?

Fie pentru ca au cosmaruri, le este frica sa mearga la somn sau sunt nelinistiti, mama si tata vor fi mereu acolo, iar noi le-am spus mereu copiilor: „Daca va este frica, daca va treziți in miezul nopții si sunteti speriati si nelinistiti, veniți in patul nostru fara ezitare ".

In prezent, situația in care traim a crescut temerile copiilor mei. Uneori se simt nesiguri cu privire la viitorul incert. In ultima vreme simt ca au nevoie de mine mai mult ca niciodata cand vine noaptea si de aceea vreau sa fiu acolo pentru a le calma prin dragoste sufletul. 

Vreau sa fiu langa ei cand sunt bolnavi 

Cel mai greu pentru un parinte este sa isi vada copilul bolnav! Imi amintesc si acum seara cand fiul meu cel mare s-a imbolnavit pentru prima data. Avea 10 luni si a facut laringita. Nu am putut dormi o clipa! Chiar si astazi, dupa trei copii si multa experienta cu bolile tipice copilariei, recunosc ca nu pot dormi daca ei sunt bolnavi. II vreau alaturi de mine. Fie ca este vorba de a le controla febra, de a le oferi un pahar cu apa pentru a-si alina tusea,  sau de a oferi pur si simplu o mana care sa ii linisteasca. Si ma linistesc si eu cand sunt langa ei. 

Imi place la nebunie sa ii simt langa mine 

Urmatorul motiv pentru care dorm cu copiii mei este pur egoist, adica o fac pentru ca imi place.

Imi place sa le observ respirația lenta, sa le simt mirosul de sampon de capsuni si sa le pun mana pe piept si sa le simt bataile inimii. Imi place cand ma inconjoara cu mainile lor mici, cand imi mangaie fața cateva secunde inainte de a adormi.

Asadar, cand vreau sa simt din nou toate astea, ii intreb daca vor sa doarma cu mine, iar raspunsul lor euforic este imediat. 

Faptul ca sunt mai mari nu ii face sa aiba nevoie de noi mai puțin decat inainte.

Am dormit cu copiii de cand erau bebelusi. La inceput, am facut-o pentru a ma asigura ca totul este in regula (grija clasica a tuturor mamelor de a sti daca copilul lor respira) si, bineințeles, deoarece alaptarea era astfel mai usoara pentru mine. 

Sursa: bebesymas.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre