Dana Nalbaru, despre viata de mamica

/ / Modificat: 2011-05-12
Dana Nalbaru, despre viata de mamica

Ce s-a schimbat in viata ta atunci cand ai devenit mamica?

S-a schimbat toata abordarea asupra prioritatilor vietii mele. S-a schimbat programul de lucru, timpul pe care-l am cu mine insami este mult mai scurt, pe perioade lungi - aproape inexistent. Cu toate acestea ma simt cum nu se poate mai fericita si implinita.

Cum a fost momentul diversificarii cu micuta ta? Ai vreo amintire amuzanta din perioada diversificarii?

Imi amintesc ca, atunci cand am inceput diversificarea, a inceput si Sofia sa daruiasca. De fiecare data cand era la masa, in scaunelul ei, vroia o lingurita ca sa imi dea si ea mie, asa cum ii dadeam eu. Bineinteles ca isi controla greu miscarile, directia si din acest motiv, mai tot timpul eram plina de mancare pe hainele de casa si pe fata. Niciodata insa nu am refuzat-o si ea se distra foarte bine vazand ca impartim bucuria mancarii.

Ai inregistrat o serie de cantecele pentru copii in parteneriat cu Milupa. Ce te-a determinat sa te implici in acest frumos proiect?

Atunci cand era mica, Sofia ma ruga sa ii cant eu cantecele de pe Cutiuta Muzicala, doar ca sa auda vocea mea. Asa ca, atunci cand am primit propunerea celor de la Milupa nu am ezitat deloc.

In general ii canti Sofiei in diferitele momente ale zilei? Daca da, cand?

Mereu ii cant. Dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare... de multe ori cantam impreuna.

Care este cantecelul preferat al Sofiei? De ce?

Nu stiu ce cantec preferat are! Nu mi-a spus niciodata si cred ca nici ea nu se poate decide asupra acestui lucru. Asculta mult Mozart si danseaza pe muzica lui, dar nu pot spune daca asta ii place cel mai mult.

Care este cel mai haios moment pe care ti-l amintesti din viata de mamica?

Ooo, sunt foarte, foarte multe... copiii fac atat de multe lucruri care pe noi, adultii, ne distreaza... Mi-e greu sa aleg un sigur moment, imi pare rau...

Din experienta ta de mamica, ce trucuri le recomanzi parintilor pentru a tranforma activitatile obisnuite ale zilei in momente de neuitat cu micutul?

Pentru mine fiecare moment al zilei alaturi de Sofia este unic. Si cand doarme, mananca, ne jucam...de fiecare data. Nu trebuie sa fac trucuri pentru ca momentele petrecute impreuna cu copilul meu sa fie unice si de neuitat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre