Cum faci dus cand ai un bebelus nou-nascut. 10 minute, descrise pas cu pas

/ / Modificat: 2017-08-07
Cum faci dus cand ai un bebelus nou-nascut. 10 minute, descrise pas cu pas

Venirea pe lume a unui copil schimba radical viata mamei, dar si a cuplului. Timpul nu se mai imparte intre zi si noapte pentru ca trebuie sa fii mereu in priza, atenta la dorintele si nevoile celui mic. 5 minute iti pot parea o vesnicie atunci cand nu reusesti sa linistesti copilul, dar pot parea si o clipa atunci cand ai ceva de facut, dar stii ca trebuie sa te intorci langa cel mic.

Cu alte cuvinte, nimic din ceea ce parea normal sau usor inainte de nastere nu mai e la fel dupa ce ai un copil. Tot ceea ce faci de acum este conform principiului “pe apucate”. Mananci pe fuga, atunci cand prinzi o clipa de liniste, nicidecum atunci cand stau toti ceilalti la masa, fiindca tu esti ocupata sa-i dai copilului sa manance. Faci curatenie intre doua reprize de somn ale celui mic, si atunci stresata sa nu faci galagie si sa se trezeasca.

Nici macar baia nu mai e ce-a fost. Dupa ce s-a nascut copilul poti spune deja adio bailor lungi in cada, cu spuma si esente aromate care te relaxau dupa perioadele stresante. Nu mai ai timp de rasfat. Nu-ti mai permiti sa stai cate o ora in apa calda si sa asculti muzica in timp ce iti zboara gandurile in toate directiile.

Ei bine, pornind tocmai de la aceasta mica frustrare, o bloggerita de peste Ocean a realizat un fel de desfasurator amuzant al celor 10 minute in care incearca sa se strecoare in baie pentru a-si face un dus, in timp ce micutul ei doarme.

Daca esti mama, cu siguranta te vei regasi in cele de mai jos. Daca nu esti inca, mai mult ca sigur ca te vei amuza doar incercand sa iti imaginezi aceasta realitate pe care o traiesc cele care au adus pe lume copii.

Asadar, iata, minut cu minut, cam cum se desfasoara aventura unei mame care isi face un dus… pe repede inainte:

Minutul 1:

Bebelusul adoarme in patutul sau si te hotarasti ca este momentul perfect sa intri si tu la dus. Zis si facut. Te duci in baie si incepi sa te dezbraci.

Minutul 2:

In minte iti incolteste gandul ca cel mic va reusi cumva sa se dea jos din patut si ca va porni de-a busilea prin casa. Faptul ca are doar doua luni si e imposibil sa se intample asa ceva nici macar nu mai conteaza. Iesi in graba din baie, evident, goala pusca, si alergi pana in dormitor spre patului copilului ca sa te asiguri ca cel mic doarme linistit.

Minutul 3:

Te intorci la baie si dai drumul apei. Ii potrivesti temperatura si te bucuri de dus.

Minutul 4:

Copilul incepe sa planga. Opresti apa si asculti. Plange sau ti se pare? Nu esti sigura. Scoti capul din cabina si asculti cu atentie. Te gandesti ca doar ti s-a parut ca l-ai auzit si continui baia. Iti umpli corpul cu gel de dus, iti uzi parul si te speli cu viteza luminii. Brusc, plansul copilului devine clar. Iti spui: Acum cu siguranta plange. Nu stii ce sa faci mai repede. Pui mana pe balsamul de par, dar stai! Nici cu sampon nu ai apucat sa-ti dai pe par.

Minutul 5:

Strigatele copilului devin de-a dreptul insuportabile. Iti imaginezi ca micutul deja se gandeste ca a fost abandonat si ca pentru un dus de cateva minute i-ai ruinat intreaga viata.

Minutul 6:

Opresti apa si iti dai seama ca e liniste totala. Oare copilul nu mai plange sau nici macar n-a plans deloc in tot acest timp? Nu conteaza. E bine, inseamna ca ai timp de samponat si de aplicat balsam. Pornesti din nou apa calda.

Minutul 7:

Alt gand iti vine in minte: oare de ce e copilul atat de linistit? Ceva trebuie sa se fi intamplat. Scoti capul de sub dus si strigi: Puiul mamei, esti bine? Copilul nu va raspunde caci, dupa cum am spus, n-are decat doua luni, dar ce mai conteaza. Te gandesti: Oh, clar s-a intamplat ceva rau!

Minutul 8:

Copilul incepe sa planga din nou. Iti spui in gand: Doamne, iti multumesc!

Minutul 9:

Opresti apa si iesi de sub dus, fugind in pielea goala si cu apa siroind de pe tine. Era cat pe ce sa aluneci pe gresia din baie. Ridici copilul din patut si ii spui: Dragul meu, imi pare tare rau! Promit sa nu se mai intample!

Minutul 10:

La naiba! Realizezi ca nu te-ai clatit bine si ca inca mai ai balsam pe par…

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama

Articole recomandate

Citeste si despre