Cele 9 superputeri ale mamelor

/ / Modificat: 2020-11-16
Cele 9 superputeri ale mamelor

Mamele sunt niste supereroi transpusi in viata reala. Daca Disney s-ar gandi sa realizeze cel mai popular si iubit erou, atunci ar trebui sa aleaga o mama.

Iata care sunt superputerile pe care le au mamele si cat de importante sunt pentru copiii lor: 

1. Superputerea de a auzi totul

Mama este ca un radar atat de puternic incat poate auzi din orice camera daca copilul isi schimba pozitia in timp ce doarme, daca tuseste sau daca respira. Fie ca este afara, in parc sau in casa, o mama poate distinge din sute de tipete pe cel al copilului sau. 

2. Superputerea de a gasi orice jucarie pierduta

In fiecare zi strangi jucariile copilului tau, insa orice minune dureaza o ora! Si tocmai dupa ce ai facut ordine in casa, incepe drama: „Mama, nu-mi gasesc jucaria preferata!!!” Si tu, ca un superscaner te duci in camera si gasesti imediat jucaria pierduta! Incredibil, nu? 

3. Puterea saruturilor vindecatoare 

Acele imbratisari, acele mangaieri si acele sarutari pe care le dai copiilor tai cand au febra au mult mai mult efect decat orice doza de paracetamol sau ibuprofen. Asta pentru ca mama este cel mai bun medic pe care il poate avea un copil.

4. Superputerea de a ajunge peste tot

O mama poate fi in orice loc. Parca vine dintr-o alta lume, caci, spre deosebire de alti oameni, care abia ajung la serviciu, ea poate fi in mai multe locuri in cel mai scurt timp: isi duce copii la socala, ii duce la cursuri optionale, are timp sa faca cumparaturi, baie copiilor, sa le pregatesca cina si chiar sa le spuna o poveste. Toate acestea inainte de ora 21.30, cand copiii trebuie sa fie in pat! In plus, nici nu isi strica parul si are inca un machiaj perfect! Ciudat, nu? 

5. Superputerea rabdarii

Probabil ca pana sa devii mama, nu ti-ai dat seama de rabdarea pe care o ai: sa urmaresti de exemplu de trei ori la rand filmul preferat al copilului tau, sa urmaresti o dimineata intreaga o serie de karate sau gimnastica ritmica sau sa astepti o ora pana mananca tot din farfurie! 

6. Superputerea de a-ti aminti totul

Agendele nu sunt facute pentru mame, caci ele pot retine toate informatiile de care au nevoie: o intalnire cu medicul pediatru, cumpararea unei palarii pentru costumul de la scoala, ridicare hainelor de la curatatorie, comanda de peste pentru masa de weekend, sunat la mama unui coleg pentru a confirma participarea la ziua de nastere sau alte evenimente importante din familie. Da, toate astea intr-o singura zi! Mamele chiar au o memorie de elefant!

7. Superputerea de a anticipa viitorul

Mamele au un al saselea sau ar trebui sa spunem al saptelea simt! Isi pot da seama ca a doua zi copilul nu va mai putea merge la scoala si ca in curand va raci, pentru ca a tusit in timp ce se uita la televizor. 

8. Superputerea de a se transforma

Dimineata esti cel mai bun angajat al companiei tale. Cand vecinul tau te suna pentru a-ti spune despre o problema, schimbi rolul pentru a deveni cel mai bun prieten din lume; si dupa-amiaza, studiezi matematica cu copiii tai, engleza sau literatura! 

9. Superputerea de a-i iubi mai presus de orice

Dar, fara indoiala, exista o superputere care te face cea mai buna mama din lume. In ciuda noptilor nedormite, a orelor de oboseala, doar tu stii cum sa ii iubesti mai presus de orice, pentru ca fara ei viata ta nu ar fi aceeasi si, mai presus de toate, nu ar avea sens.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre