Ce trebuie sa stii despre anxietatea de separare la parinti

/ / Modificat: 2019-01-28
Ce trebuie sa stii despre anxietatea de separare la parinti

Daca te pregatesti sa iti inscrii copilul la gradinita, afla ca nu doar cu el ai de “lucrat”, ci si cu tine. Desi, poate, te vei gandi ca dupa ce iti vei lasa copilul la gradi vei avea un pic mai multa libertate, s-ar putea sa iti dai seama ca nu e chiar asa.

Dupa ce iti vei lasa copilul la gradinita vei avea lacrimi in ochi si te vei gandi toata ziua la el. Cu alte cuvinte, va trebui sa inveti sa manageriezi propria anxietate de separare.

Iata cum poti face acest lucru, potrivit ahaparenting.com.

1. Creeaza-ti ritualuri de despartire

Acest lucru te va ajuta si pe tine, dar si pe copil.

2. Onoreaza-ti emotiile

Datoria ta, ca parinte, este sa-ti protejezi copilul. Muncesti din greu pentru a avea o relatie buna cu el. Pana la urma este normal sa te simti trist cand te desparti de el si sa fii ingrijorat de ceea ce se intampla cu el cat nu e langa tine. Nu trebuie sa te simti rusinat de aceste emotii, ele stau in natura omului.

3. Nu-i arata copilului

Daca cel mic simte ca ceva nu este in regula cu tine, va avea si el probleme. Nu te astepta ca el sa se joace in voie cu colegii de gradinita, cand pe tine te vede plecand in lacrimi de langa el. Daca nu te poti stapani singur in astfel de situatii, poti cere ajutorul unui psiholog.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anxietate Anxietatea de separare

Articole recomandate

Citeste si despre