Cat de greu este sa-ti spun la revedere!

/ / Modificat: 2018-11-27
Cat de greu este sa-ti spun la revedere!

In fiecare dimineata, inainte de a merge la munca, nu lipsesc niciodata lacrimile si suferinta copilului tau.

Pentru mama care trebuie sa se desparta de micutul ei timp de cateva ore, aceasta reprezinta o adevarata drama. In cele din urma, nu mai ramane decat sa-l incredinteze bonei sau bunicii, desi, auzindu-l plangand, ispita de a se intoarce si de a-l imbratisa este foarte mare. Ca sa nu vorbim de sentimentul de vinovatie.

Daca plange, este normal

Este normal ca micutul tau sa planga in primele zile ale despartirii de mama. Lacrimile arata ca aceasta este puternic legat de mama sa.

Desigur, parintii nu ar trebui sa ramana insensibili la plansul acestuia, ci sa-l ajute sa se desparta treptat. De exemplu, cel putin in primele saptamani, poti merge cu el la gradinita, pentru a favoriza adaptarea la noul mediu.

Comportamentele care trebuie evitate

Nu trebuie sa recurgi la pedepse, amenintari sau promisiuni de daruri, astfel incat cel mic sa ramana la gradinita sau in casa bunicilor. Este suficient sa-i arati dragostea pentru a-l ajuta sa se confrunte cu primele separari.

Niciodata nu trebuie sa-l minti sau sa ai secrete fata de el, fara sa-l pregatesti pentru momentul separarii. Pe langa faptul ca este un comportament inadecvat, principala consecinta a minciunilor si inselaciunii adultilor este pierderea increderii copilului in acestia.

Nu trebuie sa adopti un comportament de tip anxios sau nervos care poate fi atribuit lipsei excesive de anticipare sau distragere a atentiei. In caz contrar, copilul nu va simti ca poate conta pe o baza emotionala sigura si, la momentul despartirii, se va simti nesigur si fricos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire copil gradinita

Articole recomandate

Citeste si despre