Cand bebelusul incepe sa vorbeasca si doar mama il intelege... se numeste dragoste

/ / Modificat: 2021-03-29
Cand bebelusul incepe sa vorbeasca si doar mama il intelege... se numeste dragoste

Instinctul matern si dragostea neconditionata sunt resimtite prin legatura care se stabileste cu bebelusul din momentul nasterii. Atat tatal, cat si mama simt acea legatura speciala cu puiul lor.

Mamele si tatii sunt, de asemenea, cei mai buni traducatori ai bebelusului, pentru ca ei inteleg mereu ce vor sa le transmita chiar de la primele gangureli. Mama si tata vor sti intotdeauna ce vrea sa le transmita copilul, chiar daca nimeni altcineva nu intelege. 

Limbajul acela ciudat este cel mai dulce care exista si tu stii exact ce inseamna acele sunete pe care le face copilul tau. Sunt sunete sub forma de tipete, gangureli, gesturi sau expresii ... care pot defini un limbaj emotional incredibil intre voi.

Pe langa faptul ca esti „traducatorul” oficial al bebelusului tau, esti si ghidul lui, astfel incat acele sunete, incetul cu incetul, sa devina cuvinte, care vor deveni fraze si, in timp, vor avea si sens si intelegere pentru oamenii din jurul micutului tau.

Mamele stiu sa comunice cu bebelusii lor

Fie ca este natura, instinctul sau iubirea neconditionata ... cert este ca mamele stiu exact cum sa comunice cu bebelusii lor, chiar daca micutii nu stiu sa vorbeasca. Stiu cum sa descifreze aspectele, comportamentele, le cunosc intentiile si chiar stiu ce isi doreste bebelusul lor fara ca acesta sa se exprime prin cuvinte.

Limbajul emotional

Limbajul emotional exista deoarece se formeaza o conexiune emotionala, cea mai puternica din intregul univers: parintii cu bebelusul lor. Se numeste instinct matern (la mame), desi pare de fapt magie.

Natura este capabila sa transforme o femeie intr-o mama si intreaga ei fiinta se schimba odata ce isi tine bebelusul in brate. Este adevarat ca legatura emotionala nu apare intotdeauna automat si timpul si experientele fac ca acest lucru sa se intample. Este o iubire care se naste.

Instinctul matern si legatura emotionala cu bebelusul devin mai puternice de la o zi la alta, din experiente, din suferinta. Toata aceasta dragoste intarita devine cel mai bun protector al bebelusului, care stie ca mama si tata il vor intelege intotdeauna si il vor ajuta sa vorbeasca si sa ii arate calea spre comunicare. 

Este important ca parintii sa nu se ingrijoreze exagerat daca copilul mic vorbeste mai tarziu decat altii. Fiecare copil are propriul ritm si un proces de dezvoltare care nu trebuie sa fie acelasi cu cel al altor copii din jurul sau. Ceea ce bebelusii si copiii mici au nevoie pentru a prospera este dragostea neconditionata a parintilor lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre