Abia astept sa se faca mari copiii mei si sa plece de acasa, ca sa ma pot bucura si eu din nou de sarbatori!

/ / Modificat: 2023-12-15
Abia astept sa se faca mari copiii mei si sa plece de acasa, ca sa ma pot bucura si eu din nou de sarbatori!

Daca cei mai multi parinti se gandesc cu tristete la momentul in care copiii lor vor creste si vor dori sa plece de acasa, altii se roaga ca acest lucru sa se intample cat mai repede. O mama de peste hotare si-a varsat amarul pe un forum, spunand ca abia asteapta ca ai sai copii sa plece de acasa pentru a se putea bucura si ea linistita de Sarbatori.

Femeia, care este mama de doi adolescenti, a povestit de ce, de cativa ani, nu mai simte magia Craciunului. Ea a dezvaluit modul in care se desfasoara, in familia ei, pregatirile pentru Craciun si a marturisit ca simte nevoia sa aiba parte de mai multe momente de relaxare in aceasta perioada. Momente, pe care, din pacate, nu le are fiindca trebuie sa se ocupe de masa de Craciun, de cadouri si asa mai departe. Ea a spus ca abia asteapta sa vina momentul in care sa se poata bucura de un Craciun linisti si crede ca acest lucru se va intampla atunci cand copiii ei vor pleca de acasa.

„Nu m-am mai bucurat de Craciun de foarte multi ani. La noi, tot stresul incepe inca de cand vrem sa impodobim bradul. Cele mai dure certuri le avem in jurul datelor de 30 noiembrie - 1 decembrie. Copiii nostri sunt adolescenti, dar vor sa detina controlul in privinta impodobirii bradului. Cel mai tare m-am enervat aseara si m-am gandit ca lucrurile ar sta altfel daca ne-am ocupa de brad doar eu si sotul meu. In plus, mai sunt si petrecerile cu colinde si diverse evenimente de Craciun pentru copii. Sotul meu va organiza doua astfel de petreceri, iar eu trebuie sa ma ocup de toate!

Inainte sa am copii adoram Craciunul si stiu ca nu voi fi apreciata pentru ca sustin nu mai simt din plin magia acestei sarbatori de cand am copii. Stiu ca de Craciun copiii sunt in centrul atentiei si ca trebuie sa ii pun pe ai mei pe primul loc, ceea ce ma straduiesc sa fac, dar nu pot sa nu spun ca nu detest stresul care intervine.

Cum ar decurge o zi perfecta pentru mine in aceasta perioada? Mi-ar placea ca intr-o dupa-amiaza sa impodbesc bradul de Craciun, apoi sa merg impreuna cu sotul meu la un taarg de Craciun, fara sa fiu nevoita sa-mi aud copiii certandu-se. Cand erau mici, an de an speram ca lucrurile se vor imbunatati pe masura ce vor creste si ca va fi mai multa magie, insa lucrurile nu stau deloc asa si, de aceea, sarbatorile de iarna reprezinta, pentru mine, cea mai stresanta perioada din an.

Am prieteni care sustin ca sarbatorile sunt magice odata ce devii parinte. Am incercat sa ma conving de acest lucru de-a lungul timpului, insa pot spune ca am esuat din acest punct de vedere.

Inainte sa am copii indrageam mult Craciunul, dar de cand am devenit mama totul s-a shimbat. Nu mai simt acea magie. Ma simt vinovata ca am o asemenea parere si ma intreb daca mai sunt persoane care gandesc la fel. De fapt, ceea ce vreau sa spun este ca abia astept sa am parte de un Craciun fara copii pentru a simti din nou magia sarbatorilor. De altfel, astazi, cand am vorbit cu mama mea, si ea mi-a marturisit ca se bucura mai mult de perioada sarbatorilor de iarna de cand am plecat de acasa”, povesteste femeia. 

Cei care au citit mesajul femeii, au incercat sa ii inteleaga punctul de vedere. Desi au inteles-o, au sfatuit-o sa se bucure de aceasta perioada, fiindca vor veni si momentele in care nu va mai avea parte de prezenta copiilor de sarbatori.

„Intr-adevar, este stresant, de aceea ar trebui sa iei lucrurile mai usor. Poate ar fi bine sa simplifici lucrurile cat mai mult. Nu te mai ocupa de prea multe lucruri, limiteaza-te doar la ceea ce este absolut necesar”, a comentat o persoana.

„Cred ca, in cazul tau, este vorba despre doua probleme. Una dintre ele se refera la faptul ca poate ai prea multe responsabilitati. Treburile care tin de organizarea sarbatorilor le imparti si cu sotul tau sau te ocupi doar tu de tot? Daca se intampla asa, este firesc sa simti ca nu mai poti face fata.

Cea de-a doua problema tine de asteptarile tale. Nu poti sa controlezi modul in care vor reactiona copiii tai si nici nu poti sa le pretinzi sa pretuiasca anumite momente asa cum o faci tu. Practic, ei nu se schimba de Craciun si de aceea este firesc sa apara si certuri. Ai putea sa lasi pe cineva sa-i supravegheze pe copii ca sa poti merge linistita cu sotul tau la targul de Craciun? Ca sa ai parte de echilibru, este important sa ai si timp pentru tine”, a mai scris cineva.

„Cred ca te consumi tu prea mult. Adolescentii nu pretuiesc prea mult Craciunul si sarbatorile, in general. Lasa-i acasa si mergi sa-ti faci linistita cumparaturile. Cred ca ar trebui sa fii recunoscatoare pentru faptul ca ai o familie normala, ca sunteti toti sanatosi si impreuna”, a mai scris o persoana.

„Sincer, eu ador Craciunul. Era distractiv inainte de copii, dar este distractiv si acum, cu copiii prin preajma. Pur si simplu imi place Craciunul. E sarbatoarea mea preferata si nimic nu imi poate rapi bucuria pe care o simt in aceasta perioada.

Cred ca depinde si de felul in care privesti lucrurile, de asteptarile pe care le ai de la aceasta perioada a anului si de cat de multa presiune pui pe tine ca lucrurile sa iasa perfect. Nu cred ca are legatura in mod special cu copiii, in sensul ca ei ar fi problema. Problema este ca pui mai multa presiune pe tine pentru a avea un Craciun „perfect”, ceea ce este total nerealist. Ar trebui sa incetam sa mai fugim dupa perfectiune, caci fix in aceste momente imperfecte sta magia sarbatorilor...”, a mai comentat cineva. 

Tu ce parere ai despre aceasta situatie?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii Craciun familie

Articole recomandate

Citeste si despre