Motive sa te mandresti ca esti mamica

/ / Modificat: 2011-09-16
Motive sa te mandresti ca esti mamica

Exista situatii in care ego-ul tau de mamica parca sare din piept si spune "eu am reusit sa fac asta cu copilul meu" sau "asta e micutul meu". In plus, micile realizari de zi cu zi reusesc sa te faca sa fii mandra de familia ta si de faptul ca esti o mamica buna.

Copilul tau se poarta frumos in public

Se pare ca eforturile tale de a-l educa nu au fost in zadar, iar micutul tau te rasplateste acum cu fiecare iesire in public. Cunoaste bunele maniere, stie cum sa interactioneze si sa se poarte cu ceilalti si este laudat de toata lumea. Ce poate fi mai frumos pentru o mamica?

Ai masina plina de jucarii si produse de bebelusi

Esti cea mai mandra mamica atunci cand mergi cu bebe cu masina si gasesti la-ndemana toate produsele necesare pentru a-l calma sau a-i distrage atentia cand e suparat. Masina ta e "bombardata" cu jucarii, scutece, biberoane sau suzete care-si asteapta randul pentru a te ajuta.

Taticul si copilul au pregatit masa

Nu-i asa ca e frumos sa gasesti masa gata facuta cand vii de la munca? Sau si mai frumos e cand intri in casa si vezi cum micutul tau colaboreaza atat de bine in bucatarie cu taticul. Nu ai cum sa nu te bucuri ca ai o asemenea familie.

Ai reusit sa il faci pe micut asculte fara a folosi tipete, recompense sau alte metode

Tocmai cand te pregateai sa tipi la el pentru a-l determina sa te ajute la curatenie sau planuiai o mica recompensa, micutul tau pare dornic sa o faca fara a astepta ceva in schimb.

Cand copilul iti spune ca te iubeste

Inima ta sta sa explodeze de fiecare data cand micutul tau te tine in brate si iti spune ca te iubeste cel mai mult din lumea asta. Si apoi te acopera cu pupici si imbratisari. Frumos moment, nu-i asa? Merita sa fii mamica pentru momentele astea!

Daca vine si cu o felicitare sau un cadou simbolic, facut de manuta lui, atunci cu siguranta te vei regasi in postura de a nu mai putea spune nimic de emotie.

Copilul a luat nota mare la o materie la care nu excela

Micutul tau are rezultate bune la invatatura, dar dintotdeauna a avut de furca cu anumite materii. Atunci cand vine acasa cu o nota mare la o materie - problema, te simti cea mai mandra mamica. Iti dai seama ca nu s-a lasat batut si a depus eforturi pentru a demonstra ca este in stare. Asta e copilul tau!

Taticul se ofera sa aiba grija de copil

... cat timp tu mergi sa te relaxezi un pic in oras, cu sau fara prietene. Ce frumos ca s-a gandit la tine. Probabil pentru ca esti o mamica buna, nu-i asa?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica buna Disciplina copil Educatie copii Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre