Fiica, femeie si mama

/ / Modificat: 2017-09-21
Fiica, femeie si mama

Am ales acest subiect in jurul zilei de 8 Martie gandindu-ma la rolurile pe care o femeie le are de-a lungul vietii sale. Sigur ca am "omis" multe altele, ca cel de prietena, colega, vecina, nasa, verisoara, sora, bunica etc. Si am ramas la principalele roluri din viata familiala: relatia cu propria mama, relatia cu partenerul si relatia cu copiii.

Daca ramanem la ziua de 8 Martie, ne putem aduce in minte imagini de cand eram mici si ii daruiam mamei buchetele de ghiocei, desene sau felicitari facute la scoala, apoi amintiri despre fire de trandafiri, declaratii de dragoste sau inele primite de la iubit, partener, sot si cele mai recente - lacrimi de bucurie si emotii puternice cand copilul a venit de la gradinita cu floricele sau inimioare decupare din hartie sau cu alte mici surprize facute special "Pentru Mama".

Dincolo de semnificatia ei initial legata de drepturile femielor, astazi a ajuns sa fie o zi incarcata si emotionanta prin darurile, florile si urarile pe care femeile le primesc.

-Cum simtim aceste ipostaze ale noastre?
-Cum este ziua de 8 Martie pentru fiecare dintre voi?

-Cum este fiecare dintre aceste legaturi, cu mama, cu copiii, cu partenerul?

-Cum e sa fii femeie de ziua femeii?

M-am gandit sa punem in cuvinte emotiile noastre, bucuriile, asteptarile sau dezamagirile simtite sau legate de aceasta zi, sa reusim sa exprimam ce am simtit la serbarea de la gradinita a piticului nostru care a recitat poezii pentru mama sa, dar si cum a fost 8 Martie din pozitia femeii, iubitei, partenerei, sotiei.

Cum stau inauntrul nostru aceste roluri, cum coabiteaza bucuria cu speranta, tristetea, neimplinirea, suferinta, asteptarea, disperarea, regretul, nerabdarea, curiozitatea, iubirea, tandretea si cate altele va mai vin in minte si in suflet.

Va astept asadar luni, 9 martie, la obisnuta ora 20 pentru a vorbi intre noi despre ce salasuieste in sufletele si gandurile noastre de femei, mame, fiice, sotii!

Anca Munteanu
Psiholog - Psihologia copilului

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre