9 lucruri pe care as vrea sa i le spun soacrei mele

/ / Modificat: 2018-06-13
9 lucruri pe care as vrea sa i le spun soacrei mele

Relatiile cu soacrele pot fi destul de complicate. Chiar daca la un moment dat totul pare perfect, un singur cuvant gresit sau o actiune nepotrivita pot strica relatia in doar cateva secunde. O astfel de relatie este ecuatia nora-soacra.

De curand soacra ta te-a facut sa-ti iesi din fire? Chiar si dupa ce ea a plecat ti-au ramas pentru mult timp in minte argumentele? Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca ai putea sa-i spui verde in fata toate acele lucruri?

Daca asa stau lucrurile in cazul tau, e posibil sa ai mai multe sentimente inabusite in tine. Ai tinut totul inauntru pentru prea mult timp, iar acum simti ca ai putea exploda la urmatoarea remarca sarcastica din partea soacrei tale. Dar, probabil, nu vei reusi. Un motiv ar putea fi ca nu vrei sa inrautatesti lucrurile. De asemenea, lasand deoparte toata ciondaneala dintre voi, iti respecti soacra.

Daca totusi vei gasi vreodata curajul sa-i spui soacrei tale lucrurile verde in fata, iata o lista cu 9 lucruri pe care, probabil, ca i le-ai spune.

1. Va rugam sa ne anuntati inainte de a da buzna la noi in casa

Nu-i vorba ca nu sunteti binevenita in casa noastra. Dar, asa cum dvs. va place sa fiti in cea mai buna forma atunci cand vizitam, as vrea sa am acelasi privilegiu. Daca va nimeriti intr-un moment in care copiii sunt intr-o frenezie continua, iar casa este mai dezordonata ca oricand, ma voi simti jenata, chiar daca faceti parte din familie. De asemenea, daca ne anuntati cand veniti, as fi pregatita, in caz contrar am putea avea alte planuri.

2. Observatiile dvs. ma pot rani

Comentariile dvs. pasiv-agresive chiar imi pot rani sentimentele, mai des decat mi-as dori. Iar acele remarci, nu atat de subtile, ma fac sa fiu tafnoasa si nervoasa, cand sunt in preajma dvs. Si tocmai de aceea, poate ati observat, incerc sa evit, pe cat se poate, astfel de situatii.

3. E alegerea mea cum imi hranesc copilul

Indiferent daca continui sa-mi alaptez bebelusul sau daca trec la hranirea cu biberonul, aceasta ar trebui sa fie alegerea mea. Cel mai important lucru este ca bebelusul nostru este bine hranit. Si vreau sa intelegeti ca, in mod evident, am facut niste cercetari inainte de a lua aceasta decizie. Vreau doar sa respectati asta.

4. Comparatiile nu ajuta niciodata

Compararea nepotului dvs. cu alti copii de varsta lui nu va duce la nimic bun. Va rog, nu faceti asta. E posibil ca micutul vecinilor dvs. sa fi inceput mai devreme sa mearga sau sa vorbeasca decat nepotul dvs., dar nu asta conteaza. Fiecare copil este unic si nu suntem intr-o competitie.

5. Sfatul dvs. este apreciat, dar, va rog, nu incercati sa-l impuneti

Un mic sfat de la dvs. ne este intotdeauna util, mai ales cand vine vorba de anii de experienta pe care ii aveti. Dar in anumite situatii as putea decide sa fac lucrurile diferit. Va rog, nu va suparati.

6. Daca v-am gresit cu ceva, va rog sa-mi spuneti

Daca aveti vreo nemultumire sau daca ceea ce am facut sau am spus v-a facut sa va simtiti rau, va rog sa nu tineti inauntru. Stiu ca am cateva defecte si ca v-am suparat uneori. Dar nu ma considerati ca fiind nerecunoscatoare. Spuneti-mi ce aveti pe suflet, intr-un moment cand suntem numai noi doua, si va promit ca voi incerca sa ma corectez.

7. Nu va mai faceti atat de multe griji

Nu va alarmati la fiecare avertizare de inundatie, la fiecare stire despre epidemii sau despre accidente aviatice sau rutiere. Nu va petreceti timpul ingrijorandu-va in legatura cu noi in mod inutil. Ce este scris sa se intample, se va intampla.

8. Da, eu sunt cea care va cumpara toate cadourile

Eu sunt cea care se ocupa de toate acele cadouri, pe care le iubiti atat de mult: fie ca este vorba de cadoul pentru ziua dvs. de nastere, cadoul de sarbatori sau de felicitarea de Ziua Mamei. De fapt, uneori, fiul dvs. chiar uita aceste momente importante, ca sa nu mai vorbim de cadou. Dar sa ne prefacem ca el va pregateste toate aceste cadouri, pe care le adorati.

9. Va rog sa ma acceptati asa cum sunt

Nici dvs., nici eu nu suntem perfecte. Poate fi foarte obositor sa incerci sa impresionezi pe cineva. Am crescut in familii diferite si suntem diferite una de cealalta. Dar acceptati-ma ca un intreg si nu incercati sa ma schimbati.

Cu totii aspiram sa avem o relatie ideala cu soacrele noastre si, poate, ca aceasta lista va va ajuta sa va dati seama cum sa depasiti acest decalaj.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Certuri cu soacra Comunicare

Articole recomandate

Citeste si despre