Oare o sa stii sa fii mama? Despre miracolul de a da viata si sentimentele unei mame

/ / Modificat: 2017-11-16
Oare o sa stii sa fii mama? Despre miracolul de a da viata si sentimentele unei mame

Ti l-ai dorit si l-ai primit. E cat un bob de grau si in fiecare zi se dezvolta tot mai mult. Simti ca e acolo, dar nu fizic. Simti cu sufletul. Ai fost aleasa sa dai viata si sa vezi cum arata cea mai mare iubire din lume, iubirea de mama.

Prima ecografie te poarta prin mii de emotii. Simti fericirea aceea imensa, norul care pluteste in jurul tau. Nici macar nu realizezi ce se intampla, parca ai visa. Cand apar primele miscari in burtica ai confirmarea ca e real. Te intrebi daca o sa stii sa fii mama. Nu ai mai fost niciodata, de unde o sa stii ce sa faci?

Sarcina este o provocare

Te invata sa faci sacrificii, sa iti aperi puiul si sa fii acolo pentru el tot timpul. Sarcina te face sa simti ca il iubesti indiferent de ce se intampla. Te face sa plangi de fericire si de durere in acelasi timp.

Ti-e frica de final. Tuturor ne e. Te gandesti sa fie bine, usor, sa nu apara complicatii. Dar nu stii cum va fi de fapt si ce te asteapta. Ultima luna devii nerabdatoare, iar tot ce se intampla te face sa vrei sa inchei. Vrei sa il vezi, sa treci la alt episod din viata ta.

Prima contractie tot timpul vine pe neasteptate. Uiti de frica aceea mare si te concentrezi la alte lucruri. Ai citit multe lucruri si asta te ajuta. Nasterile nu sunt deloc usoare, insa in acele momente scot din noi toata puterea de care suntem capabile. Corpul nostru stie ce sa faca sa decurga totul bine.

Apoi totul se sfarseste. O piele moale, calda si roz ca petala unui trandafir te topeste intr-o fractiune de secunda. E al tau. E cel mai frumos bebelus pe care l-ai vazut vreodata. Iti vine sa il tii la piept si sa nu ii mai dai drumul niciodata. Te simti privilegiata.

El doar pe tine te cunoaste si plansul lui se stinge doar cand iti aude glasul sau te simte. E un bebelus inteligent deja. Te vrea aproape si nu stie ca tie iti este foame sau sete. Probabil lumea aceasta este prea mare pentru el in acest moment. Are nevoie de sprijin, sa invete sa se descurce.

Te uiti la botul de fericire si stii ca de acum viata ta nu va mai fi la fel, dar esti pregatita de orice. Te surprinzi razand de fiecare data cand il vezi. Stiai ca esti capabila de atata iubire?

De acum incepe aventura vietii tale

Vei fi plimbata prin toate provocarile, vei invata sa te ridici in orice moment chiar si cand crezi ca puterile tale sunt la pamant. Esti mama. Ai dat viata. Nu va fi usor, dar ai demonstrat deja ca esti puternica. De acum nu iti ramane decat sa profiti de toata iubirea asta minunata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sentimente mama Prima intalnire bebe

Articole recomandate

Citeste si despre