5 lucruri pe care le vei invata doar atunci cand mama ta nu va mai fi pe aceasta lume

/ / Modificat: 2023-06-24
5 lucruri pe care le vei invata doar atunci cand mama ta nu va mai fi pe aceasta lume

Cand o mama moare si te paraseste pentru totdeauna, cicatricea emotionala lasata pe inima ta va fi un semn care va dura o viata intreaga, pentru ca a fost cea mai adanca rana pe care inima ta a trebuit sa o suporte vreodata. Va veni un moment in viata cand va trebui sa suferi o rana emotionala profunda si dureroasa ca niciuna alta... acea rana va devasta tot ce se afla in calea ei.

Cand mama ta te va parasi pentru totdeauna, inima ta se va rupe in mii de bucati si nu vei mai fi niciodata aceeasi persoana. Se intampla peste noapte. Cand mama ta moare, brusc, copilul din tine dispare odata cu ea, pentru ca acel copil a fost tinut in viata de caldura ei. In ziua in care mama ta moare, inima ta nu se va mai uni la loc ca inainte.

Iata ce vei invata pe calea cea grea...

1. Durerea nu este liniara

Durerea nu este liniara si nici nu se exprima doar prin lacrimi. Cineva pe care il iubesti a fost luat de langa tine si inima ta a fost rupta in bucati. Este firesc sa plangi, dar toti plangem diferit. Durerea apare sub forma de furie, tristete, vinovatie, frica si, uneori, pace. Este imprevizibila si uneori epuizanta.

S-ar putea sa plangi la moartea ei, la inmormantare, dar s-ar putea sa nu plangi prea mult in anii care urmeaza... s-ar putea sa incepi sa simti frica, furie si manie si alte emotii legate de pierderea suferita. Tristetea va va lovi ca o tona de caramizi dintr-o data.Etapele doliului nu sunt liniare...

Ziua Mamei nu va fi niciodata usoara, indeplinirea sarcinilor zilnice atunci cand ai nevoie de ea va fi o provocare greu de depasit. Gandul la ea iti va face sa te doara stomacul, deoarece emotia dureroasa si intensa pe care o simti pentru ca vrei sa o strangi in brate si nu o poti face te va face sa plangi la acest gand. Durerea ta vine din dragostea ta cea mai profunda si va trebui sa inveti sa recunosti si sa accepti dragostea, durerea si pierderea pentru a supravietui.

2. Nu o poti inlocui niciodata

Nu poti niciodata, in viata, sa inlocuiesti o mama. O mama este pur si simplu EA. Nimeni nu o poate inlocui pe mama ta. Ne iubim mamele in mod individual. Mamele noastre au grija de noi atunci cand suntem bolnavi, ne ghideaza prin viata in cel mai bun mod posibil, ne asculta si ne iubesc neconditionat. Pentru o mama, copilul ei este intotdeauna prima prioritate. Si noi simtim acest lucru. O simtim; o stim, chiar daca ea nu o spune.

Din momentul in care te nasti, ai o legatura de nezdruncinat cu mama ta si ea te cunoaste din primul minut al existentei tale. Nu va exista niciodata cineva care sa o poata inlocui, pentru ca nu va exista nimeni pe lume care sa te iubeasca la fel de neconditionat si de profund ca ea.

3. Vor fi si alte persoane care te vor iubi, dar nimeni ca ea

Vor exista oameni care te vor iubi puternic si alti oameni pe care ii vei iubi si tu. Ei nu vor sti exact care sunt nevoile tale si cum sa ti le satisfaca (asa cum a stiut intotdeauna sa faca mama ta. 

S-ar putea sa trebuiasca sa privim in jurul nostru si sa ne dam seama ca suntem capabili sa gasim oamenii care ne iubesc cu adevarat, pentru ca intotdeauna exista cineva de iubit si intotdeauna va exista cineva care are nevoie de dragostea ta. A avea pe altii pe care sa-i iubesti este, de asemenea, minunat.

4. Lumea nu se va opri pentru tine

Pe vremuri, cand nu te simteai bine, lumea se oprea pentru tine, ca sa te ingrijeasca mama ta. Acum, asta nu se mai intampla cu nimeni. Viata nu se opreste atunci cand esti bolnav si nu ai vieti infinite. Ai doar o singura viata si lumea continua sa se invarta chiar daca te simti rau.

Singura modalitate de a te vindeca nu mai poate fi sa te duci la poala mamei tale, trebuie sa-ti cureti ranile si sa mergi mai departe. Problemele tale vor fi ale tale si ale nimanui altcuiva. Nimanui altcuiva nu-i va pasa de problemele tale la fel de mult ca tie. Nimanui nu-i va pasa de problemele tale ca si cum ar fi ale lor, pentru ca doar mama ta a facut asta.

5. Va dura ani pentru a te recupera un pic

Dureaza ani de zile sa te recuperezi dupa o pierdere si nu iti vei reveni niciodata pe deplin, dar va veni un moment in care iti vei gasi pacea in interiorul tau. Cand tristetea si disperarea vor sa te inchida in tine, redirectioneaza-ti gandurile in alta parte si schimba-ti perspectiva astfel incat emotia negativa sa nu preia prea mult controlul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lucruri Mama Invatare

Articole recomandate

Citeste si despre