4 lucruri pe care nu le spui niciodata in fata fiicei tale

/ / Modificat: 2018-06-25
4 lucruri pe care nu le spui niciodata in fata fiicei tale

Ca orice parinte, vrei sa fii un exemplu pentru copilul tau. De multe ori insa, comentarii de care nici nu iti dai seama, asupra propriei tale persoane si a modului in care arati, ar putea sa o afecteze pe fiica ta asupra modului in care se percepe pe ea insasi.

Un studiu recent a descoperit ca micutii cu varste de 3 ani isi fac griji in privinta propriei greutati. Expertii sunt de parere ca cei mici dezvolta astfel de probleme pentru ca ii aud pe adulti vorbind despre propria lor imagine corporala.

Lucruri pe care sa nu i le spui fiicei tale

Iata cateva din lucrurile pe care sa nu le spui niciodata in fata fiicei tale:

1. Nu spune ca esti la dieta

Este important sa fii atenta cum vorbesti despre dieta in fata fiicei tale; atunci cand iti faci griji in privinta greutatii si a modului in care arati, ar putea sa o influenteze si pe ea sa isi faca aceleasi griji. Chiar daca iti este greu si nu esti neaparat multumita de imaginea ta, incearca sa vorbesti pozitiv de fata cu fiica ta, in loc sa comentezi despre faptul ca esti supraponderala sau ca trebuie sa intri la dieta.

2. Nu ii spune ca este draguta astazi

Poate parea un comentariu inofensiv, insa daca i se spune in mod constant ca este draguta ar putea fi in detrimentul fiicei tale si al perceptiei propriei sale imagini. Un studiu de specialitate arata ca o treime din fetitele in varsta de 10 ani cred ca sunt judecate in functie de modul in care arata.

Desigur, nu este nimic rau in a-i spune copilului tau ca arata bine, insa nu acesta ar trebui sa fie primul lucru pe care sa i-l spui; pana la urma nu vrei sa ii transmitI fiicei tale mesajul ca modul in care arata este cel mai important si toate celelalte atribute ale sale au un rol secundar. Personalitatea si caracterul copilului trebuie sa fie pe primul loc si daca ii transmiti un mesaj eronat care sa o faca sa creada ca frumusetea exterioara este totul nu o va ajuta pe termen lung.

3. Nu spune ca vei manca ceva interzis

Da, stim cu totii, sa jonglezi intre familie si cariera nu este lucru usor si poate fi extrem de stresant, suficient cat sa te impinga spre dulapul cu bunatati din cand in cand. Dar ai grija cum te referi la bucatica de ciocolata, sau la cupa de inghetata de fata cu fiica ta!

Incearca sa nu te referi la anumite alimente ca fiind "interzise" sau sa spui ca nu ar trebui sa le mananci pentru ca vei pune o tona pe tine. In schimb, vorbeste pozitiv despre mancarurile sanatoase si alege un stil alimentar echilibrat atat pentru tine, cat si pentru copiii tai.

4. Nu spune ca arati oribil in poza aceea

Chiar daca nu iti place o anumita poza de-a ta, incearca sa nu spui cu voce tare ce simti, sau sa faci comentarii asupra modului in care arati, pentru ca fiica ta va asculta.

Copiii din ziua de astazi simt deja presiune din partea prietenilor, a mass mediei si a vedetelor asupra modului in care arata, folosesc filtre si aplicatii in mod exagerat atunci cand posteaza o poza de-a lor in mediul online, asa ca sigur nu mai au nevoie de o presiune in plus si din partea parintilor lor; daca insa isi vad parintii incercand sa faca cat mai multe poze pentru a nimeri unghiul cel mai flatant pentru ei, vor crede ca este ceva normal si ca si ei trebuie sa faca acelasi lucru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie mama fata Mama si fiica Gandire copii

Articole recomandate

Citeste si despre