10 sacrificii pe care le-au facut parintii pentru noi (si nici nu le-am observat)

/ / Modificat: 2019-11-07
10 sacrificii pe care le-au facut parintii pentru noi (si nici nu le-am observat)

Cand suntem tineri, nu apreciem dragostea parintilor nostri si nu ii apreciem atat cat merita. Pe masura ce imbatranim, ne dam insa seama ca parintii nostri sunt cei mai mari sustinatori ai nostri si au renuntat la o multime de lucruri care ii faceau fericiti, doar pentru a ne fi noua bine. 

Pentru a ajunge ce suntem astazi, parintii nostri au trecut prin multe greutati. Iata cateva dintre cele mai importante sacrificii pe care le-au facut parintii nostri pentru noi si nici nu le-am observat: 

S-au asigurat ca ne este bine, chiar si cand o duceau cel mai rau 

Pentru parinti, copiii lor sunt totul si ar face orice pentru a le aduce zambetul pe buze. Chiar daca nu aveau mereu cum sa ne ofere ceea ce ne doream, de multe ori au renuntat la orice placere a lor pentru ca si-au pus copiii pe primul lor si s-au asigurat ca sunt fericiti si multumiti. 

Si-au sacrificat somnul, ca noi sa avem vise mari 

Cand devii parinte, somnul nu mai reprezinta o prioritate. Atunci cand apare mica minune, parintii isi doresc ca noua stea din viata lor sa straluceasca cat mai tare. Ne-au vegheat somnul si ne-au urmarit fiecare grimasa, fiind fericiti la cel mai mic gest al nostru. Au pierdut nopti intregi privindu-ne si gandindu-se ce sa faca pentru ca noi sa avem un viitor stralucit, plin de visuri marete, pe care sa ni le indeplinim.  

Au renuntat la hobby-urile lor

A fi parinte este ca un loc de munca cu norma intreaga. Odata cu venirea pe lume a unui bebelus, viata parintilor se schimba radical si practic tot universul lor va fi copilul si nevoile sale, precum grija, petrecerea timpului cu el, invatarea lui si supravegherea atenta. Din aceste motive, foarte multi parinti isi sacrifica propria viata pentru le da totul copiilor. 

Au lasat totul si au avut grija de tine cand ai fost bolnav 

Exista un motiv pentru care atunci cand esti bolnav, sa te gandesti automat la parinti. Inca de cand am venit pe lume, parintii au fost mereu langa noi cand ne-a fost rau si ne-au vegheat pana cand ne-am simtit bine. 

Au petrecut zile si nopti sa ne ingrijeasca si sa ne trateze punandu-si viata lor pe pauza. 

Si-au sacrificat prietenii si viata lor sociala

Este esential ca parintii sa petreaca timp cu copiii, pentru a construi o relatie sanatoasa, care sa ii ajute pe micuti in viata de adult. Parintii isi sacrifica propria viata pentru a le fi alaturi copiilor, privandu-si propria viata sociala, intalnirile cu prietenii sau iesirile in oras.  

Ti-au oferit ultima bucata de paine atunci cand iti era foame 

Adesea, cand copiii cer mancare, parintii ajung sa le dea si partea lor. Mamele ar fi in stare sa mearga la culcare cu stomacul gol, doar ca sa fie sigura ca micutii ei merg la somn linistiti si fericiti. 

Si-au sacrificat intimitatea 

Odata cu venirea pe lume a unui copil, intimitatea parintilor nu mai exista. Isi sacrifica propria dragoste fata de partener, pentru a se dedica copiilor in totalitate. Dorm cu ei, isi petrec tot timpul ei, acceptand toate aceste lcururi cu dragoste si zambetul pe fata. 

Au economisit totul pentru noi 

Cand crestem si incepem sa lucram noi insine, ne dam seama cat de greu se castiga bani de fapt. Parintii nostri au muncit mult mai mult pentru a-si face un rost in viata si pentru a ne asigura un viitor. 

Si-au mentinut calmul cand le-am distrus lucrurile preferate 

A fi parinte necesita rabdare. Trebuie sa inveti sa iti pastrezi calmul chiar si atunci cand copiii iti distrug cele mai de pret si scumpe obiecte din casa. Sa stii sa fii rabdator cand micutii iti schimba canalul la desene animate cand tu iti doresti cu ardoare sa urmaresti emisiunea sau serialul preferat. Sa stii sa spui "e in regula" chiar daca ti-a distrus si unul dintre cele mai de pret lucruri. 

Ti-au dat toata inima 

Pe masura ce crestem, devine tot mai clar pentru noi ca nimeni nu ne va iubi atat de mult ca si parintii nostri. Ei ne invata adevaratul sens al iubirii, al iubirii neconditionate. Parintii isi dedica cea mai mare parte din viata lor numai pentru copii. Asa ca, dupa ce ai citit toate aceste lucruri, du-te la parintele tau drag si da-o imbratisare calduroasa si spune-i cat de mult  apreciezi tot ceea ce a facut pentru tine. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre